„Ma ei tahaks sellest veel rääkida, sest eelarve on lahtine,” teatas Marianne Mikko SL Õhtulehele. „Kas summa oli 70 000 eurot või 70 000 krooni, ma enam ei mäleta.”

Andres Tarand kinnitas aga, et nimelt Mikko on tõsielufilmi väntamise taganttõukaja, asjaga kõige rohkem tegelenud ja peaks ka rahaasju teadma. Tarandi sõnul on filmimine juba alanud.

„Brüsselis nad meid juba filmisid,” rääkis Tarand. „Mind see väga ei seganud, palju hullem on, kui tehakse valimisreklaame. See on surm ja viletsus. Praegu tehtava filmi mõte on aga ennast näidata ja tööst rääkida.”

Raha filmi jaoks annab Euroopa Parlamendi sotsiaaldemokraatide fraktsioon. ”See eraldab igal aastal ühe konkreetse summa saadikute tutvustamiseks ja ka fraktsiooni enda tutvustamiseks valimisringkonnas, meie puhul siis Eestis,” ütles sotsiaaldemokraatide fraktsiooni Eesti esinduse delegatsiooni juht Eestis Randel Länts.

„Meile eraldatav summa on aastas veidi üle 70 000 euro (1 092 000 krooni),” sõnas Länts. „See on mõeldud näiteks trükiste tegemiseks, raamatute väljaandmiseks, konverentside korraldamiseks jne. On paar tingimust, mida selle rahaga ei tohi teha — kasutada oma erakonna jaoks ja valimiskampaaniaks.”

Länts filmis midagi ebaeetilist ei näe. „No sellist reklaami tohib teha, et Marianne Mikko või Toomas Hendrik Ilves lähevad telesse valimiste vaheajal ja ütlevad, et sotsiaaldemokraatide fraktsioon europarlamendis on väga hea. Valimiste ajal seda ei tohi teha,” selgitab ta.

Igast saadikust tahetakse teha ka eraldi veerandtunnine DVD, tõenäoliselt filmitakse osa materjali saadikute kodudes. Allfilmi produtsent on Piret Tibbo, režissöör ja operaator on Rein Kotov.