Viimasel valitsuse pressikonverentsil kahtles Ligi nimelt riigikogu võimes taolisi küsimusi sisuliselt arutada, mistõttu ta soovitas arutamist riigikogu suures saalis vältida. "Ma ei ütle, et täiskogu ei peaks kindlasti seda arutama, aga mu soovitus on küll, et mitte liiga, kuidas öelda, edevaks minna, et seal on tegemist teemaga, kus riigikogus ka Eesti panganduse teemal ei saa olla ilmselt väga professionaalne arutelu, ja kui kaamerad peal on, siis pingutatakse rohkem kui vaja on," rääkis Ligi.

Mikko kiitis ELAKi juht Taavi Rõivast, kes on reformierakondlane nagu Ligigi, aga kes ei andnud reedesel istungil sellest hoolimata Ligile hõlpu. Ligi küsitlemine kestis kolm tundi ja hoolimata Ligi korduvast soovist lahkuda, hoidis Rõivas teda kinni seni, kuni komisjoni päevakord nõudis Ligi kohalolekut.

Ka koalitsioonisaadikutel oli Ligile hulk teravaid küsimusi, aga kui läks hääletamiseks, oli koalitsiooni hääletamisdistsipliin vankumatu. "Mina hääletasin vastu - isegi mitte niivõrd Hispaania abipaketile kuivõrd Ligi valitsuse pressikonverentsl öeldule," lausus Mikko, kes soovis sellega näidata punast Ligi käitumisele.

ELAKi reedese otsusega on riigikogu oma heakskiidu Hispaania abipaketile andnud. Mikko sõnul kutsuti hea tahte märgina reedesele istungile kõik 101 riigikogu liiget, kohale tuli veerandsada. ELAKis endas on 19 liiget ning hääletada saavad siiski vaid liikmed, ELAKisse mitte kuuluvad saadikud said aga küsida küsimusi ja väljendada oma arvamust.

Mikko sõnul on aga 21-l riigikogu liikmel võimalus viia teema soovi korral riigikogu suurde saali. Tema sõnul on küsimus selles, kui laias või kitsas ringis tahame me Eestis Euroopa teemat arutada - kas 101 või 19 riigikogu liikme osavõtul? "Mida rohkem debatte, seda rohkem demokraatiat," leidis Mikko. Mis juhtub edasiste abipakettide arutamisel, sel teemal käib veel arutelu ja hoogne seadusetähtede lugemine.