"Peaminister Ansipi uljas mõttevälgatus vanglas vireleva opositsiooniliidri ja endise peaministri aadressil oli mitte lihtsalt maitselage, vaid eriti maitsetu," ütles Mikko Delfile.

Peaministri mõte "ühe daami vanglasolekust" nullib Mikko sõnul täielikult välisministri aastatepikkuse töö. "Kas peaminister, kes ei saa aru, mida tema lause tegelikult tähendab, ikka sobib jätkama selles vastutusrikkas rollis? Või on pea- ja välisminister eri meelt meie välispoliitika ajamisel? Või pani valitsusjuht aluse uuele välispoliitilisele doktriinile, mille esmaettekanne leidis aset Lennart Meri nimelisel lennuväljal?" soovib Mikko teada.

"Mulle kui naisele nagu igale Eesti ja Euroopa naisele oli Eesti peaministri mokaotsast poetatud lause "ühe daami vanglasolemisest" kui piitsalöök. Andrus Ansip võiks pöörduda Lagle Pareki poole ja uurida, mida tähendab nõukogude tüüpi vanglas olemine. Et olen isiklikult tuttav Moldova vanglasüsteemiga, siis ma ei usu, et postkommunistlik naaberriik Ukraina hiilgaks suurepäraste vanglatingimuste poolest," ütles Mikko.

Nimelt lausus Ukrainas visiidil viibinud peaminister Andrus Ansip, et on vale panna Ukraina ja Eesti ning Ukraina ja ELi vaheliste suhete tulevikku ühele kaardile, ühele daamile.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel rõhutas peaminister Ansip kohtumistel Ukraina peaministri ja presidendiga ka Eesti seisukohta, et Ukraina peaks hoiduma poliitiliselt motiveeritud kohtukaasustest.