„Teel Iraagist NATO tippkohtumisele Brüsselis pean hämmastusega lugema sellist seisukohta Eesti Vabariigi valitsuse ministrilt,“ kirjutas Tsahkna Facebookis.

Tsahkna sõnul on NATOsse kuulumine Eesti iseseisvuse ja julgeoleku garantii. „Kui valitsuse minister arvab, et Eesti ei peaks kuuluma NATOsse, siis tema koht ei ole valituses,“ ütles kaitseminister Tsahkna.

„Eesti julgeoleku garantiiks on NATO liikmelisus ja arusaamine, et me ei ole kunagi enam üksi. Selle üle ei ole ruumi arutamiseks. Koos meie enda iseseisva kaitsevõimega ja NATO liitlaste toetusega on Eesti kaitstav,“ lisas Tsahkna.

IRLi riigikogu fraktsiooni esimees Priit Sibul ütles Delfile, et Eesti on valinud ainuõige tee.

Sibula sõnul on erinevate seisukohtade omamine võimalik, kuid Eesti huvides on meie praeguse kaitsesüsteemi säilitamine. Ta küsis retooriliselt, kas see inimene, kes meie endi seatud eesmärgid ja pikaajalise poliitika kahtluse alla seab, sobib ikka seda esindama.

„Ka koalitsioonilepingu tegemisel novembris jõudsid erakonnad välis-ja julgeolekupoliitikas kiiresti ühisele seisukohale, et olemasolevat poliitikat peaks hoidma ja kaitsma,“ märkis Sibul.

Korb: ma pole NATO liikmelisuse poolt

Riigihalduse minister Mihhail Korb (KE) ütles Haapsalus veteranidega kohtudes, et tema ei toeta Eesti kuulumist NATOsse, vahendab Lääne Elu.

„Mina… võib-olla ütlen eestlaste vaatevinklist ebameeldiva fraasi, mina pole NATO liikmelisuse poolt,“ selgitas minister.

„Mulle meeldib soomlaste poliitika selles küsimuses. Aga kui teha oma armee, läheb see veel kallimaks. Saate aru? Soomlased ehitavad oma armeed, nad on NATOst eraldi, tegelevad ise oma riigi kaitsmisega. Aga neile ei tule keegi appi,“ rääkis Korb.