7. augusti keskpäeval stardib Haapsalu kesklinnast jalgratturite võistlus „Filter maantee karikasari 2011“ Haapsalu etapp ja nädalavahetuse lõpetab Linnusehoovil ansambli Singer Vinger kontserttuur, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kristi Kais.

Avaliku korra ja liiklusturvalisuse tagamiseks saabuval nädalavahetusel, on politseinike tööl tavapärasest oluliselt rohkem ja korraldatakse ka politseioperatsioone. Sellele vaatamata saab ka igaüks ise anda oma osa ürituste õnnestumisele, käitudes õiguskuulekalt ning lugupidavalt kaasinimeste suhtes.

Eelolevate suurürituste saabudes tuletab politsei kõigile meelde, et ürituste ajal ja -kohas kehtivad kõik õiguskorda kaitsvad seadused. Politsei eesmärgiks on eelkõige kõikidele õiguserikkumistele reageerimine ja sobimatule käitumisele tähelepanu juhtimine, mitte karistamine.

Kuna Airport Jam on korraldatavatest üritustest pikemaajalisem ja ka rahvarohkeim, siis on politsei põhitähelepanu pööratud eelkõige sellele. Samal ajal ei jää ka ülejäänud maakond politsei tähelepanuta. Läänemaale on kaasatud turvalisuse tagamiseks lisajõude politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitsei osakonna operatiivtalitusest, Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalvetalitusest ja naabermaakondade politseijaoskondadest, abiks on ka abipolitseinikud.

Autodega üritustele saabujatel palub politsei varuda aega, et kohale jõudmine sujuks rahulikult. Tähelepanu tuleb pöörata ka sellele, et 7. augustil on Haapsalu linnas liikluskorda muudetud. Lihula maanteel, veekeskuse juurest kuni Tallinna maantee ristmikuni on liikluseks suletud. Liiklus on häiritud jalgratturite stardi tõttu Tallinna maanteel alates kella 12, kes suunduvad mööda Tallinna maanteed Ääsmäe suunas. Teistel liiklejatel palub politsei olla eriti tähelepanelik jalgratturitest möödumisel ja mõistlik oleks oma sõiduaeg planeerida selliselt, et ei see ei satuks samale ajale jalgratturite võistlusega.