Miks ei võiks Tallinnas olla mittepoliitiline linnapea?

Tõepoolest - miks ei võiks!

Fantaseerime - kes oleks Tallinnale parim mittepoliitiline linnapea?

Ilmselt inimene, aga võimalik, et mõni muu imetaja või äkki mingi muu loomariigi esindaja... Või miks ka mitte hoopis taim... Või koguni seeneriigi esindaja. Loodus on üllatavalt mitmekesine.
Seent pole põhjust poliitilises kallutatuses kahtlustada kuigi on uurijaid, kes on arvanud, et ka Lenin olevat olnud seen.

Olete selles valimiskampaanias kasutanud ainult ausaid võtteid?

Ei. Selle asemel, et rääkida ja kirjutada sellest, mida tuleks Tallinnas ja Eesti omavalitsustes teha, vastame täiesti asjasse mittepuutuvatele küsimustele ning oleme valimistsirkuses nina otsa pannud punaseks võõbatud pingpongipallid ja lollitame valijaid nagu suudame.

Kes teie konkurentidest pole kasutanud ainult ausaid võtteid?

Me kõik räägime muust, kui peaks, sest ajakirjandusest on saanud tsirkuseareen, kus on oodatud pigem meelelahutus ja kus meil tuleb vastata sellistele sisulistele küsimustele nagu kas te rohelised olete saadud sinist ja kollast segades või valgest midagi ära võttes. Iga lollgi saab aru, et oleme üsast tulnud.

Kas, palju ja miks olete kampaania ajal kasutanud kaudselt mõne omavalitsuse, ministeeriumi või parlamendi ressursse valimiskampaania läbiviimisel?

Põhiliselt oleme kasutanud rahvusringhäälingu ressursse, milline on meile kõigis debattides ja kajastusetses osalemsissoovidele siiani piisava selgusega "ei" öelnud.

Kellega te mingil juhul linnavalitsuse moodustamise nimel koostööd ei tee?

Meil pole selles küsimuses vaja helistada Putinile.

Kellega tahaksite igal juhul koostööd teha?

Linnakodanikega... Meil on selleks porgrammis olemas ka kohalike rahvahääletuste läbiviimise põhimõte.

Milline on suurim laim, mida teile on kampaania ajal öeldud?

"Vabandage, teil on püksilukk lahti!" Tegelikult ei olnud. Veidi vindine mingi muu erakonna valija tahtis ilmselt nalja teha ja mind rööpast välja lüüa. Ei õnnestunud.

Kui suur peaks olema vene keele ametlik roll Tallinnas?

Saame lubada, et kõik, kelle emakeel on vene keel, saavad seda emakeelena pidada ka pärast roheliste tulekut Tallinna volikokku. Mis saab siis kui meid seal olema ei saa... Ei taha mitte ette kujutadagi.

Kui palju peab Tallinna linnavalitsuse töötajate palka 2010. aastal kärpima või kui palju tuleb töötajaid koondada, et linna eelarve püsiks tasakaalus?

Inimesi võiks ju motiveerida paremini ja ausamalt töötama. Näiteks hoopis nende palka tõstes. Vähendades viiendiku töötajatest on võimalik probleemivabalt 10% palgatõus.

Millist suurehitist vajab Tallinn hetkel kõige enam?

Ma pole küll märganud, et Tallinnas oleks majadest ja ehitistest puudu. Küll on oma inimestest puudus. Vanalinnas voorib keskaegset disniländi vaatama tulnud turiste ja elab küll üle kolme, aga ilmselt kõvasti alla tuhande inimese. Tallinn vajab inimesi. Neid, kes omavahel suhtleksid ja tuleksid välja nendest ehitistest ja rajatistest, kuhu nad on peidetud.

Mis teile Tallinna puhul kõige enam piinlikkust valmistab?

Omapärane soovunelm, et betooni ja asfaldi peale sügisel kartuleid külvates neist midagi kasvab või sama lootus siis halgudega seotult. Kartuleid tuleb teadupoolest mulda panna ja seda kevadel ning halust, kahjuks, puid ei kasvata. Selleks on muud meetodid.

Miks linn peab pensionäridele maksma aastas 1000 krooni hinnatõusukompensatsiooni?

Raske on ju öelda, et kui toote meie poolt hääletanud valimissedeli kohta tõendi, saate 4000 krooni. Teistpidi oleks ju linnapensioniks seda summat nimetada jälle kuidagi kummaline. Nii ongi sel poolpoliitilisel rahal ilus nimi.

Nagu teame, siis altkäemaksud on juba moondunud raamatuteks ja kinkekaartideks. Ma tõesti ei oska muud põhjust tuua, miks seda just "hinnatõusukompensatsiooniks" nimetatakse.

Linnapeakandidaadid vastasid küsimustele e-maili teel.