Jäppinen rääkis Delfile, et olles pikemat aega suurest poliitikast eemal olnud, on ta siiski jälginud nii poliitikas kui ka erakonnas toimuvat.

"Ma arvan seda, et iga organisatsioon vajab oma erinevatel etappidel erinevaid juhte ja erinevaid taktikaid. Keskerakond on olnud ühe inimese juhtimisel väga pikka aega ja tänaseks on muutunud nii erakond ise, kui ka Eesti poliitiline maastik ning kui Keskerakond tahab siin ellu jääda ja midagi ka korda saata, siis on eelkõige oluline sisemise tasakaalu leidmine ja erakonnast väljapoole näidata koostööd teiste erakondadega. Muidu ei ole edukas poliitikas püsimine enam jätkusuutlik," põhjendas Jäppinen oma valikut.

Jäppinen lisas, et tegelikult on tema kandidaat samuti Kadri Simson, aga kuna viimane on juba esitatud, siis tal seda enam pole mõtet topelt teha.

Miks Jäppinen konkreetsemalt aga just Enn Eesmaa ja Toomas Vitsuti esitas põhjendas keskparteilane asjaoluga, et erakonnas on vaja leida rahu ja tasakaal ning et rohkemate kandidaatide olemasolu annab ka võimaluse laiemaks debatiks.

"Enn Eesmaa on pikaajaline erakonna juhatuse liige ja aseesimees, ma tunnen teda pikki aastaid ja ta on tegelikult tõeline diplomaat ning ühiskonnas hinnatud autoriteet. Tema isik suudab kõnetada eri vanusest ja eri rahvustest inimesi ning erakondlasi," rääkis Jäppinen.

"Toomast (Vitsut - toim.) tunnen ma aastast 1995 ja loomulikult hästi tihe koostöö oli sellel ajal, kui ma töötasin linnavalitsuses. Minu arvates on tegemist hästi tugeva liidriga ja Toomas juhtis linnavalitsust ligi 10 aastat ja tegi seda kindlakäeliselt. Tema kogemused pealinnas aitavad kaasa võimu säilitamisele seal ja ta on tuntud persoon, keda austavad erakonnakaaslased ise ning ka teised parteid," ütles Jäppinen.

Rääkides praegusest parteijuhist Edgar Savisaarest, ütles Jäppinen, et ta tunneb Savisaart pikki aastaid ja tal ei ole isiklikult tema vastu midagi.

"Kui ma praegu jälgin erinevate erakonda kuuluvate inimeste väljaütlemisi, siis need on väga vastuolulised ja on tunne, et erakonnas on see tasakaal paigast ära. Näiteks mis puudutab pagulaspoliitika, mis puudutab eesti-ja venekeelse elanikkonna integratsiooni ning ka muud. Samuti ka täna hommikul tulnud uudis, et soovitakse muuta kongressil põhikirja, kus kriminaalteos süüdi tunnistatud inimesed võivad ikkagi jätkata erakonnas. Minu jaoks on see täiesti vastuvõetamatu. See läheb vastu igasugustele eetikanormidele ja heale tavale. Olen juhtinud palju igasuguseid organisatsioone ja sellisel juhul ei saa leppida mõttega, et "las see kriminaalasi olla kaelas, nii ongi ja meie ajame ikka oma asja edasi". Näen erakonnas suurt segadust ja peata olekut," rääkis Jäppinen.

Abilinnapeana ja ka Savisaare nõunikuna ametis olnud Jäppinen tõdes, et olles näinud erakonna ja linna juhtimise köögipoolt ja arvestades fakti, et Savisaar on ka pikemat aega tegelikult juhtimisest eemal juba olnud, siis ei suuda tema arvates ükski inmene neid kahte asja teha.

Jäppinen sõnul oleks täiesti normaalne ja austusväärne, kui Savisaarest saaks erakonna auesimees.

Keskerakonnale valitakse esimees 29. novembril toimuval kongressil. Kandidaate saab esitada kuni 16. novembrini, hetkel on enda kandideerimist kinnitanud praegune esimees Edgar Savisaar, keskfraktsiooni juht Kadri Simson ja riigikogulane Jaanus Karilaid.