Malevlased kogunevad kell 11 Kanutiaia pargis, kust liigutakse rongkäiguga Kaitseliidu Tallinna Maleva Orkestri saatel läbi vanalinna Raekoja platsile. Esimesed malevavahetused saadab Raekoja platsil heade soovidega teele linnapea Edgar Savisaar ning peale pidulikku osa esineb ansambel Kruuv.

SA Õpilasmalev juhataja Maarja Saaviku sõnul püütakse tööpõldu hoida jätkuvalt võimalikult mitmekülgsena, nii et iga noor leiaks endale sobiva ja paeluva suvise tegevuse.

„Kevadisel registreerimisel oli võimalik valida näiteks mõisate korrastamise, rabas töötamise, astelpajuistikute hooldamise ja flaierite jagamise vahel,“ märkis Saavik.

Lisaks uutele tööülesannetele saavad malevlased sihtasutuse juubeliaastal uuendusi tunda ka maleva töövälise aja sisustamisel. Kui siiani on malevlased pidanud parima rühma tiitli võitmise nimel ette valmistama suve lõpus toimuvaks kokkutulekuks ühe ülesandena etluskava, siis seekord hakkavad noored kätt harjutama lühifilmide kokkupanemisel.

„Aastaid on kokkutuleku võistlusprogramm püsinud muutumatuna ning seetõttu on aeg värskust tuua ka noorte ideede ja loomingulisuse rakendamisse. Spordialad, rühmalaulu ja –lipu loomine jäävad traditsioonidena püsima, kuid sel aastal ootan põnevusega lisaks, kuidas noored oma tehnikavidinaid positiivses võtmes malevategevuses ära kasutavad,“ selgitas Saavik.

Seekordse malevasuve teemaks on „Kes ei ole malevas käinud, see ei ole elu näinud!“ ning antud teemal valmivad erinevates žanrites ka lühifilmid, mille lõpptulemusi saavad nii žürii kui malevlased näha juba augustikuisel kokkutulekul.

Malevasuvi lõpetatakse üleriigilise kokkutulekuga 13.-15. augustil Lääne-Virumaal Barto Puhkemajas. Kolme päeva jooksul selgub, kes võidab endale malevasuve parima rühma tiitli. Kokkutulekule on oodatud kõikide malevakorraldajate rühmad üle Eesti.

Õpilasmalev on suunatud noortele vanuses 13-18 eluaastat ning selle põhiline eesmärk on töökasvatus ja sotsiaalse kompetentsi kujundamine.

Käesoleval aastal pakub Õpilasmalev tööd 820 noorele, mis on viimaste aastate osalejaterohkeim. Pealinna noori võib suvel toimetamas näha 23 erinevas linnavälises ning 23 linnasiseses rühmas, nende hulgas töötab ka üks üliõpilaste ehk EÜE rühm.