Võidusamba projektijuht Martin Hurt tunnitas, et Alter Electricul on tõesti jäänud maksud tasumata, kuid ettevõttel lubati siiski konkursil osaleda. "Kaitseministeeriumi teada on firmal Alter Electric OÜ ajatatud maksuvõlg, mis ei ole aluseks pakkuja kõrvaldamiseks hankemenetlusest," selgitas ta.

Kaitseministeerium avalikustas täna, et võidusamba uue valgustuslahenduse rajamiseks tegid 10,24 miljoni krooniga parima pakkumise Merko Ehitus ja Alter Electric ning monumendi sisevalgustus valmib hiljemalt novembri alguseks.

Kahe firma ühispakkumine osutus nõudmistele vastavaks tunnistatud pakkumistest parimaks nii madalama hinna kui ka tööde kiiruse poolest. Hurda sõnul jõutakse lepingu sõlmimiseni tõenäoliselt kahe nädala pärast. "Kui lepingul on mõlema poole allkirjad all, on lõplikult paigas ka kuupäev, millal võidusammas taas pimedal ajal valgustatud saab," ütles ta.

Hea lugeja, kas tegemist on järgmise apsuga? Saada oma arvamuslugu meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee või kasuta lehe vasakul servas olevat Rahva hääle vormi!