Nii näiteks sai Järvamaal elav Helle veebruaris SMSi, milles maksuamet andis talle teada, et maamaksu tasumise tähtaeg on lähenemas. “Palun tutvuge sellega e-maksuametis,” ei öelnud sõnum talle tema kohustuste kohta mitte midagi. Erinevalt varem saadetud maksuteadetest, mis täpsustasid maksustatava maa andmeid ja makstavat summat.

Maksuamet teatas, et sel aastal saadeti esmakordselt 14401 maamaksu teadet 12557 isikule sms-i teel. "Lühisõnumi said kõik need alla 70-aastased inimesed, kes said eelmisel aastal maamaksu teate veel paberil, aga esitasid füüsilise isiku tuludeklaratsiooni elektrooniliselt ja olid meile teada andnud oma mobiiltelefoni numbri. Seega oli neil eeldatavasti olemas nii arvuti kasutamise võimalus kui ka e-maksuameti keskkonna kasutuskogemus. Soovisime sellega suunata neid aktiivsemalt e-kanalis ka teisi maksuhalduri teenuseid kasutama, kuna see on kiirem ja mugavam kui paberil asjaajamine.

Sõnumite saatmine on meie hinnangul ennast igati õigustanud. On inimesi, kes jäid väga rahule ja on inimesi, kes on uuel moel edastatud info kontrollimiseks või täpsustamiseks pidanud vajalikuks meiega ühendust võtta. Kuigi maamaksu teadete trükkimine ja postitamine on läinud kallimaks, oleme sel aastal kulutanud sellele vähem maksumaksja raha kui varasematel aastatel.

Kui inimene on saanud maamaksuteate sms-i teel, aga maksuteate vaatamiseks ei ole enam mingil põhjusel võimalik arvutit kasutada, tuleks ühendust võtta meie infotelefonil 1811 ja soovi korral väljastame teate paberil. Samuti peaks meiega ühendust võtma siis, kui maksuteade ei ole inimeseni jõudnud, misjärel saame saata uue maksuteate temale sobivaima kanali kaudu.

Kindlasti võiks oma kontaktinfo e-maksuametis ajakohasena hoida ja lisada sinna võimalusel e-posti aadress, mis oluliselt infovahetust lihtsustab."