"Olen arvamusel, et Kivirähk ise on samast lihast ja luust kui teised inimesed. Kui ta ise saaks riigikogusse, siis ta käituks samamoodi. Arvamuse aluseks on juba teised riigikokku pääsenud avaliku elu tegelased. Kas mõni ajakirjanik on ära öelnud talle määratud preemiast, miks peaks riigikogu liige loobuma talle ette nähtud kuluhüvitisest? Kivirähk kirjutab mingitest majoneesitalongidest, mida pole olemaski!" kirjutab Kundla vastuseks Andrus Kivirähu artiklile, kus ta võrdles riigikogulasi kiimas kassidega, kes lihtsalt ei suuda kuluhüvitistest loobuda.

Kundla sõnul sattus tema kuluhüvitiste kuritarvitajate ritta täiesti ebaõiglaselt seitse aastat tagasi, kui ta võõrustas Hiina diplomaate. "Olles Eesti-Hiina parlamendirühma liige, võtsin vastu 2007.a. suvel Hiina Suursaatkonna Eestis. Kuluhüvitiste kasutamise eeskirjas oli selgelt kirjas, et võib laenutada riideid, toitlustada vastuvõttudel, osta lilli ja palju muud. Mul oli ringreisi ettevalmistamise käigus kokku lepitud marsruudil teele jäävas restoranis lõunasöök maksumusega 4000 krooni. Külaliste soovil asendus see aga ootamatult piknikuga looduses(minu suvilas) ja selle tarbeks saigi poest ostetud piknikulauale erinevaid salateid, mune, kala, rohelist, umbes 10-15 positsiooni, sealhulgas üks(!) purk majoneesi salatitele ja kalale lisamiseks!", selgitab Kundla ja lisab, et näiteks samas ostetud veini ta tšekile ei lasknud kanda.

"Ja sellest piisas ühele nn.ajakirjanikule Õhtulehest, et üles puhuda enneolematu skandaal ja teenida ülemustelt kiitus. Kahjuks järgnesid sellele teised ajalehed ja isegi Postimees ja TV3. (Konkreetsed isikud, kes "hagu tulle viskasid", on mul teada, kaasaarvatud palgalised kommentaatorid). Hiljem kajastas olukorda ja näitas pilte ainsana objektiivselt Kanal 2," kirjeldab endine riigikogulane.

"Meie ringreis algas Vabaõhu muuseumist. Piletid ja tõlgi teenused samal päeval katsin ka kuluhüvitisest, seda pole keegi märganud ega märkinud. Tutvustasin ilusaid paiku mere ääres kuni Paldiskini välja," märgib Kundla.

"Vastuvõtult tehti hulgaliselt pilte, mis kaunistavad mu suvila ja linnakodu seinu tänaseni. Kui keegi huvi tunneb, võin näidata.
Parlamendirühmade ülesanne ongi tugevdada sidemeid teiste riikidega ja tutvustada neile oma maad!!! Eelnevalt konsulteerisin Riigikogu välissuhete osakonna kuraatoriga. Arvan, et tänuväärt töö eest olen saanud asjatult nuhelda. Skandaali ajal pärisin raamatupidajalt, mille vastu olen eksinud. Vastus oli selgesõnaline: "Te ei ole millegi vastu eksinud". Üks ajakirjanik kirjutas ikkagi, et mees ostis majoneesi oma külmkappi. Tule taevas appi, kui nõme!"

Andrus Kivirähk kirjutas eilses laupäevalehes LP, et vägisi tundub, et riigikogu on nagu kass, kes ei saa midagi oma jooksuaja vastu. "Kuluhüvitised on aga nagu loodusseadustega pealesunnitud kiim, mis sunnib ukse taga kräunuma ja esimesel võimalusel metsa jooksma. Inimene, kes on oma tungide ja himude peremees, suudaks end taltsutada, aga kass ja riigikogu pole ilmselt iseenda isandad, nad pole vabad. Kumbki neist pole Kierkegaard."