"Kui me võtame sotside ettepaneku kombineerida tuul+koostootmine+gaasiturbiin, siis 300 megavati võimsuse maksumus oleks majandusministeeriumi arvutuste kohaselt 1,46 miljardit eurot," kinnitas Delfile ministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda.

"Kui kombineerida päikesepaneelid+koostootmine+gaasiturbiin, siis oleks 300 megavati tootmisvõimsuse hind 4 miljardit eurot. Võrdluseks, et Narvas maksab esimene põlevkivijaam 640 miljonit eurot, mis on samuti 300 MW," lisas ta.

Tema sõnul saame elektrihinnaks nende allikatega kombineerides keskmiselt 82 eur/MWh (tuul + koostootmine) või 147 eur/MWh (päikesepaneelid + koostootmine).

"Praegune turuhind on tasemel 40-45 eur/MWh ehk siis tuleb maksta toetust vastavalt kas 40 eur/MWh kohta või 100 eur/MWh kohta," märkis ta. "Kindlasti tuleb arendada ka taastuvenergiat ja see on olnud Eesti energiapoliitika üks peamisi eesmärke. Aga oluline on silmas pidada, et taastuvenergia forsseerimine ei tohi muuta elektri hinda talumatult kalliks, tuleb leida tasakaal."

Möödunud nädalal avaldas SDE esimees Sven Mikser Eesti Päevalehes pika nägemuse, kuidas Eesti energiapoliitikat peaks reformima.