Meelis Pai ütles laupäeval, et osa palgast on osalistele välja makstud. Näitleja Mait Malmsten kinnitas Delfile, et päris palgata pole näitlejaid tõesti jäetud. „Niipalju, kui mina tean, ei ole kellelegi makstud täit summat välja – näpuotsaga on midagi antud sinna-tänna,“ sõnas Malmsten.

„Kui suure osa keegi oma tasust protsentuaalselt on kätte saanud – kas mõnele on makstud 10 protsenti või 90 protsenti – ma ei tea,“ sõnas ta ja viitas lepingute konfidentsiaalsusele. „Aga rahulolematusest, mis inimestest välja paistab, on aru saada, et kõigil on igal juhul üksjagu veel saada.“

Saamata palgast Malmsteni kinnitusel viimaste päevade jooksul midagi ära makstud ei ole. Siiski pole lootust täielikult maha maetud. „Lootus sureb viimasena. Loodame mingisuguseid arenguid ikkagi,“ nentis Malmsten.

Eesti Päevaleht kirjutas möödunud reedel, et muusikali „Billy Elliot“ produtsent Meelis Pai jättis nii näitlejad ja muusikud kui ka etenduse lavastaja suures osas palgata. Muusikalis lõid kaasa näiteks Mait Malmsten, Reet Linna ja Kaire Vilgats. Laval oli ka ligi 25 lapsnäitlejat-lauljat ja muusikat tegi ansambel Terminaator. Toimus 16 etendust märtsis, aprillis ja mais. Piletitulu teeniti Meelis Pai sõnul ligi 228 000 eurot.

Möödunud nädala lõpus said muusikali „Billy Elliot“ palgata jäänud näitlejad, lauljad ja lavatagused jõud teatri infomeililt nimetu saatja läkituse, mis teatas, et riikliku maksupoliitika tõttu tuleb MTÜ Noorteatri tegevus lõpetada.

Esmaspäeval ütles Meelis Pai Eesti Päevalehele, et ta vaatas etenduse rahaasjad üle alles samal päeval ja tal tekkis palju küsimusi, mistõttu tahab ta tellida auditi. Pai lisas, et põhjalikumalt saab ta muusikali rahaasjadest rääkida alles pärast auditi valmimist.