„Hetk enne, kui pidin otsustama, kas ühinen sotsiaaldemokraatidega või mitte - sinna kutsuti mind ka neli aastat tagasi -, kiindusin inimestesse, kes mind IRL-i kutsusid," ütles Aunaste ning lisas, et „Yoko ja Eerik-Niiles suutsid mulle selgeks teha, et sotsiaaldemokraadid on Rootsi riigi näitel tõestanud, et see tee ei ole Eestile õige."

IRLiga liitumise kasuks rääkis Aunaste sõnul ka nende vähene populaarsus: „Mõtlesin, et kuna IRL-il on praegu tõesti kõige väiksem toetus - suvel oli see 15% -, siis okei, mulle meeldib aidata kõige nõrgemaid, äkki on minust neile rohkem kasu."

Mis puudutab Aunaste maailmavaadet, siis mõtleb ta enda sõnul ennekõike inimeste elude peale ning kaitseb oma valijate seisukohti: „Mis maailmavaade on siis ajakirjanikul, kes ei tohi kuuluda ühessegi erakonda? Muidugi olen empaatiline ja mõtlen inimeste peale - aga kus erakonnas seda ei tehta? Ning mis vahet on sellel, kas olen opositsioonis või koalitsioonis? Mis tahes erakonnas olen, lähen ju ikka kaitsma nende elusid, mõtteid ja seisukohti, kes on mind valinud. Kõik erakonnad seisavad ju Eesti elu edendamise eest."