Siin Repsi toetajate kiri täismahus:

Lugupeetud Keskerakonna volikogu liige!

Lähikuudel toimuvad meid kõiki puudutavad valimised – selgub järgmine Eesti riigipea. Presidendivalimised on üliolulised, sest presidendi sõnal on ühiskonnas suur kaal ning teatavasti määrab just tema järgmise peaministrikandidaadi.

Eesti suurim ja vanim erakond ei saa jääda presidendivalimistel kõrvaltvaataja rolli, vaid peab leidma ühiskonnas laia kandepinda omava kandidaadi riigipea kohale. Inimese, kes soovib ja suudab teha koostööd ka teiste poliitiliste jõududega. President ei tohi olla mõne kitsa ringkonna ega ühiskondliku eliidi esindaja, vaid peab hoidma kogu Eestit ning ühendama siinseid kogukondi. Ta peab seisma Eesti riigi ja rahva eest nii sõnades kui ka eeskätt tegudes.

Loetletud põhjustel toetame presidendikandidaadina Mailis Repsi, kes on hooliv, laia silmaringiga ning alati kogu hingega pühendunud seatud eesmärkide täitmisele. Mailis Reps on töötanud neljas parlamendi koosseisus ning kahes valitsuses haridus- ja teadusministrina. Oleme veendunud, et ta oleks võimekas ja rahvast ühendav president.

Kui Keskerakonna volikogu valib Mailis Repsi erakonna presidendikandidaadiks, siis võidab sellest kogu ühiskond. Temast saaks riigipea, kes seisab alati näoga rahva poole ja ühendab kõiki siinseid kogukondi.

Kogu austusega

Kadri Simson
Enn Eesmaa
Valeri Korb
Heinz Valk
Rein Veidemann
Jüri Ratas

Keskerakonna volikogu toimub sel laupäeval Tallinnas. Kavas on seal kuulata ära erakonna esimehe Edgar Savisaare ettekanne poliitilisest olukorrast, riigikogu fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni ülevaade fraktsiooni tööst, erakonna eurosaadiku Yana Toomi ülevaade tööst Euroopa Parlamendis ja valida Keskerakonna presidendikandidaat. Kandidaadid saavad sõna võtta, et oma seisukohti tutvustada ja volinikelt toetust küsida. Erakonna presidendikandidaadiks saamise soovist on teatanud Mailis Reps, Marina Riisalu, Peeter Ernits ja Edgar Savisaar.