"Kui me räägime lastetoetuse tõusust, siis kindlasti on see märk pingutusest," ütles Reps Delfile. Küll aga teeb Repsile muret, mille arvelt see tuleb.

Reps meenutas lagunenud koalitsiooni IRLi-poolset lubadust hoida kodukulud tasakaalus, kuid tegelikkuses võeti elektri hinna tõusuga raha hoopis inimeste käest ära.

Samuti kritiseeris Reps eelmise koalitsiooni ajal toimunud käibemaksu tõusu, mis andis poelettide kaudu väga teravalt tunda just puudust kannatavate perede eelarves.

Seetõttu ongi Repsi sõnul oluline küsimus, mille arvelt ja kust saadakse raha lastetoetuste tõusuks.

"Loodame, et vajaduspõhine lastetoetus ei tule jälle millegi arvelt," avaldas ta ja meenutas, et eelmise 9 euro suuruse vajaduspõhise lastetoetuse taotlemiseks oli perel vaja läbida terve kadalipp.

Repsi sõnul on universaalset lastetoetust Eestis väga vaja, sest meil on väga palju peidetud vaesust ja perekondi, kes vajaduspõhist toetust küsima ei tule, küll aga on neile praegu lisanduva lastetoetuse paarkümmend eurot oluline sissetulek.

Loodav Reformierakonna ja SDE valitsusliit on lubanud tõsta lastetoetust seniselt 19 eurolt 45 euroni alates 2015. aasta 1. jaanuarist. Katteallikatena nimetasid nad alkohooli- ja tubakaaktsiisi tõusu.