„Olen ettevaatlik inimeste väljaarvamise küsimuses, kui ei ole just väga selgeid seadusest tulenevaid põhjuseid nagu näiteks kriminaalkorras karistamine,“ põhjendas Reps oma otsust.

„Kuigi ma tavaliselt seda kollast värvi ei armasta, siis täna jäin erapooletuks lihtsalt sellepärast, et ma ei poolda inimeste väljaarvamist erakonnast, aga teistpidi ma sain ka aru erakonna juhatuse teistest liikmetest,“ rääkis Reps Delfile.

„Eks me kõik aktsepteerime juhatuse otsust, kaasa arvatud Kalle Laanet,“ lausus Reps, kelle sõnul oli juhatuses vahepeal üldse küsimus selles, kas hääletada aukohtu ettepanekut või võtta see lihtsalt teadmiseks. „Eks elu näitab, kas see oli õige otsus või ei.“

Püüab fraktsiooni ühtsena hoida

Mis saab edasi Keskerakonna fraktsioonist, selgub Repsi sõnul lähipäevil. „Kalle Laanet on
teatanud, et tema ei jää fraktsiooni, aga võib-olla õnnestub meil teda veel ümber veenda,“ rääkis Reps. „Me Kadriga (fraktsiooni esimees Kadri Simson) anname oma maksimumi, et fraktsioon säiliks võimalikult suures koosseisus.“

„Meil on täna olnud kümneid ja kümneid koosolekuid ja püüame fraktsiooni ühtsena hoida,“ kõneles Reps.

Ta isiklikult ei kaalu esialgu kindlasti erakonnast lahkumist, kuid viitas, et Lembit Kaljuvee oli oma lahkumiskavatsusest täna erakonnakaaslastele rääkinud. „Ise ma kindlasti ei kaalu praegu lahkumist,“ ütles Reps. „Teen 300 protsenti selleks, et fraktsioon säiliks võimalikult suures koosseisus.“

Täna kogunenud Keskerakonna juhatus arutas muude punktide hulgas ka Keskerakonna Riigikogu fraktsiooni juhtkonna ja Riigikogu aseesimehe kandidaate.

Keskerakonna juhatus leidis, et fraktsiooni juhtkond peaks jätkama samas koosseisus – esimees Kadri Simson ning aseesimehed Mailis Reps ja Valeri Korb. Riigikogu aseesimehe kandidaadiks otsustati kinnitada Jüri Ratas.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juhtkonna valimised toimuvad kolmapäeval, 21. märtsil ning Riigikogu juhatuse valimised neljapäeval, 22. märtsil.