“Telefon oli punane ja päevas käis inimesi kolmekümne ringis,” rääkis tervendaja Tiit Vasmann SL Õhtulehele 26. novembrist. “Ja kui ma siis üritasin inimestele seletada, et ärge minge välja, sain sõimata — miks ma nende elu muuta tahan.”

Vasmann soovitab päikesepurske ajal toas püsida, sest katused peegeldavad päikest. Magnettorm teeb nõrgema tervisega inimese lihtsalt haigeks. “Need, kel on mingi häire ajuverevarustuses või südamehädad, neid on torm päris nutuselt haiglani viinud,” rääkis Vasmann.

Ksenja ja Volli, selgeltnägija ja parapsühholoog Tallinnast, kinnitavad samuti, et magnettormipäevadel on nende telefonid punased. Eriti mõjutab magnettorm südame- ja vererõhuhaigeid ning närvisüsteemikahjustustega inimesed.

Volli sõnul võib tänaval käieski märgata, et magnettorm on käes: “Inimesed hakkavad autoga sõitma nagu napakad. Pidurdavad järsku, vahetavad valesti rida. Inimesed lähevad lihtsalt lolliks!”

Kõige raskem on magnettormide ajal biovampiiridel, ütlevad tervendajad. “Need, kelle närvisüsteem on kaputt ja kes peavad kogu aeg end teiste inimeste varal laadima,” seletas Volli. “Nad on üleskrutitud, jõudu pole, käivad ringi nagu nõdrameelsed, käituvad ebaadekvaatselt. Aga kahjuks on neid meie ümber terve kari.”

Volli hoiatab, et biovampiiridega suheldes on peamine asi rahulikuks jääda ja mitte alluda provokatsioonidele. “Nad on sellised, kelle juures-olek muudab olemise raskeks ja uimaseks,” andis Volli vihje biovampiiri äratundmiseks.