Tselluloositehase rajamise eestvedajad tegid täna ettepaneku, et see rajatakse Tartumaale Tabiverre, 21 kilomeetrit Tartu kesklinnast. Mäggi ütles, et kõige olulisem on kogu eriplaneeringu protsessi juures kaaluda läbi kõik võimalikud asukohad.

Kui on olemas teatav selgus, mida ja kuhu tehase rajajad püstitada soovivad, siis on neil õigus seda välja öelda. Planeerimisprotsessi käigus vaadatakse tingimused üle ja kaalutakse asukohtasid.

Mis puudutab nõudmist, et tehast ei tohi ehitada ja eriplaneering tuleb lõpetada, siis nentis Mäggi, et selles küsimuses on kõik erakonnad sisemiselt lõhki.

Kõige drastilisem on see tema sõnul Reformierakonnas, kus endine peaminister Andrus Ansip ütleb, et haisu ei tohi tulla ja praegune erakonna esimees Kaja Kallas ütleb, et tehast peab olema võimalik rajada. Samad eriarvamused on teistes erakondades.

"Kõige ausam lahendus oleks uurida välja, millised võimalused reaalselt on ja kui selgub, et pole võimalik teha, siis ei tehta, kui on, saab vähemalt kaaluda. See on põhilähtekoht," rääkis Mäggi.

Praegu on tema sõnul juhtunud selline lugu, et kõigi olulisemate erakondade kohalikud piirkonnad on väga tugevalt tehase vastu, see raskendab selle rajamist.

IRL-i esimees Helir-Valdor Seeder nõudis Mäggilt seisukohta, kuidas eriplaneeringuga nüüd edasi minna. Mäggi ütles, et kõige olulisem on nüüd koalitsioonierakondade tervikseisukoht, mida esindavad erakondade esimehed.

"Siin ei saa erakond või minister üksi otsustada. Valitsus on korra teinud otsuse eriplaneering algatada. Ka lõpetamiseks on igal juhul vaja koalitsioonierakondade konsensust," ütles Mäggi.

Lähipäevil arutatakse, kuidas edasi minna. Kui kõik kolm valitsuserakondade juhti on eriplaneeringu lõpetamise poolt, siis saab seda ka lõpetada. Lõpetamise otsus tuleb sel juhul korrektselt vormistada, see võib võtta mingi aja.