“Kõik kodanikud ja poliitikud, kes esinevad Tallinna meediakanalites, aitavad kaasa vargusele,” põrutas poliitikas ebaõnnestunud Tõnis Palts. Enne valimisi andsid Reformierakonna ministrid heal meelel Tallinna TV-le intervjuusid. Paltsi meelest on nad varganäod.

Isiklikult tunnen vastupidist - Tallinna TVs esinemine annab kodanikele ja poliitikutele võimaluse rääkida inimestega, kelleni nad muidu ei ulatu. Tallinna TV esindab enam kui 50 protsendi Tallinna elanike huve. Seda kinnitasid viimased kohalikud valimised. Reformierakonda (toona veel Andrus Ansipi juhitud) Tallinna elanikud ei huvita, ka seda kinnitasid valimised. Nii närused olid need tulemused pealinnas. Taavi Rõivas peaks kirglikult soovima Tallinna TVs esindada, et seisu muuta.

ETV venekeelne lisakanal on samasugune parteitelevisioon nagu Tallinna TVgi, kuigi rahaliselt oluliselt kulukam. Kardan, et Tallinna TV töö on positiives mõttes palju tõhusam kui uus vene kanal, mis jääb niikuinii kvaliteedilt (eelarve tõttu juba) mäekõrguselt alla sellele, mida Moskvas toodetakse ja siin mõnuga vaadatakse. Ka minu tutvusringkonna eestlaste hulgas. Seal on palju väga häid saateid.

See, et Tallinna TVd valitsuse pressikonverentsile ei lubata, on absurd - vihakõne reeglina alandlike ja viisakate inimest suunal (võrreldes nt Eesti Ekspressi, Delfi, Äripäeva jt väljaannete uurivate ajakirjanikega). Meenutab seda, kuidas vahepeal oli jutuks, et presidendi vastuvõttu saavad kajastada vaid valitud “head” väljaanded. Õnneks midagi sellist ei juhtunud.

Tallinna TV ajakirjanikud on Eestis ühed osavõtlikumad - nad teevad tõesti vaid “häid uudiseid”. Ning tajuvad sageli põhjendamatut piinlikust, et nad seal töötavad. Kruuda-meedia puhul oli sama lugu. Üks endine kolleeg, kes Tallinna TVs töötab, tunnistas, et tööd on vaja, aga kurb, et peab selle tegemist häbenema. Rõivase sihik on täiesti vale - kui Savisaarest jagu ei saa, tuleb tulistada rahva pihta? Tsaarilik käitumine. Reformierakond (või mõni muu võimupartei Eesti eri paigus) kõigile tööd pakkuda ei suuda.

Me ei räägiks siin ajakirjandusvabadusest vms. Loomulikult on Tallinna TV linnavalitsuse häälekandja. Kuid Tallinna TVs töötavad paljud endised ETV jt “tavaliste” meediakanalite ajakirjanikud - professionaalid. Isegi kui nad on meelsusega või esindavad meelsust, mis ei ole alati üks ja seesama asi. Kõik inimesed on meelsuse ja ideoloogiaga, mis alati ei pruugi tööandja omaga kokku langeda. Ka ETVs, TV3, Kanal2 jne. Meelsus on keelatud Põhja-Koreas, mujal mitte. Vaevalt unistab Rõivas meediast, mida valitsus 100% kontrollib. Tervikpilti kuulub Eestis ka Tallinna TV, Kroonika ning isegi Sirp, millega Lang hambad murdis.