Erakonna esimees Vello Leito sõnas BNS-ile, et Madisson esitas liitumisavalduse 16. mail ning nädal hiljem vormistati ta juhatuse otsusega erakonna liikmeks, vahendab Postimees Online.

Samas kinnitati erakonna juhatuse esimeheks kunagise jäägrikompanii üks liidritest Jaak Mosin ning pea- ja pressisekretäriks Sven Sildnik, kirjanikunimega Kivisildnik.

“Küsimus on erakordselt lihtne — Eesti Iseseisvuspartei on ainus rahvuslaste erakond Eestis ning Madisson oli kõigi rahvuslaste ühinemise initsiaator,” lausus Leito. Ta lisas, et peale Madissoni on aasta algusest erakonnaga liitunud veel 20-30 inimest.

Leito sõnul valib tõenäoliselt juulis kogunev Iseseisvuspartei suurkogu erakonnale uue juhatuse, kes kinnitab ametisse erakonna aseesimehe. “Partei juhtkonda on lisaks Madissonile tulemas veel kolm kuni viis tuntud inimest.”

Uue esimehe valimisi Leito sõnul päevakorras pole, kuna veebruaris otsustati tema jätkamine kuni sügisel toimuva kongressini.

Iseseisvuspartei erakorralise suurkogu toimumise aeg otsustatakse Leito sõnul tõenäoliselt laupäeval pärast Eesti Rahvusliku Liitumise (ERL) suurkogu.

Madisson ütles BNS-ile, et jääb edasi ERL-i liikmeks. “ERL on liikumine, kuid Iseseisvuspartei ainus alles jäänud ja registreeritud rahvuslaste erakond. Arvasin, et peaksin neid ühiste eesmärkide nimel aitama.”.