Mees teatas SL Õhtulehele lõbusalt, et ei teagi veel, kuidas ta umbusaldusel hääletab. “Oi, ma pole seda tänaseks [kolmapäevaks] veel otsustanud. Ma kuulsin, et Savisaar on mind lausa saatnud sinna [Madagaskarile], nii et ma ei teagi.”

Kolmapäeval saabusid lennukiga Eestisse Madagaskaril puhkust nautinud Rahumäe põhikooli direktor reformierakondlane Matti Martinson ja teda neljapäevaseks Tallinna volikogu umbusaldushääletuseks koju tooma saadetud eksabilinnapea Anders Tsahkna.

Martinsoni puudumine volikogu istungilt ohustaks keskerakondlasest linnapea Edgar Savisaare vastu esitatud umbusaldushääletuse õnnestumist, sest loodaval koalitsioonil on napp häälteenamus.

Kuna Madagaskar on riik, kus Eesti mobiilioperaatorid roaming-teenust ei paku, lendas Anders Tsahkna lõpuks isiklikult kümnete tuhandete kilomeetrite taha, et Martinson kindlasti tänaseks volikokku linnapea Edgar Savisaare vastu hääletama tuua.

Lennujaama fuajeesse sisenesid Martinson ja Tsahkna eraldi. Troopikapäikese käes pruuniks põlenud Martinson tuli kümneliikmelise inimgrupi ees, kallistas vastu tulnud naist ja hakkas kiirel sammul parklasse viiva lifti poole astuma. Tsahkna hiilis grupi järel ja kadus elukaaslase Virzinja Kotkasega teisele poole.

Martinson vastas ajakirjaniku küsimustele napisõnaliselt ning hoidus otsa vaatamast. Ta tunnistas käigu pealt, et pidi tegelikult alles homme tagasi tulema. Miks siis puhkus teises maailma otsas plaanitust lühemaks jäi?

„Iga reisi algus ja lõpp ei ole alati kindlalt määratud,” muigas Martinson. Kas Anders Tsahkna tuli teile järele, päris leht. „Jah, me kohtusime temaga,” vastas mees.

Kuidas sattusid kaks reformierakondlast eestlast juhuslikult teisel pool maakera kokku? „Võib-olla talle meeldib see kant, sellistest asjadest ju ma ei tea,” naeris Martinson, tuletades meelde Tsahkna ja Kotkase puhkust Seišellidel.