“Kurb on tõdeda, aga meie maavanem Toomas Kasemaa on rumal inimene ja ajukääbik, kellele avaliku teenistuse maakonna kõige kõrgema ametiposti usaldamine on ilmselge viga,” kirjutas Lauk Ruhnu blogis, vahendab
.

Saare maavanema Toomas Kasemaa sõnul on demokraatlikus riigis igal inimesel õigus oma arvamusele. “Minu hinnangul on tegemist isikliku solvamisega,” ütles maavanem. Ta lubas järele mõelda, kas Kaarel Lauk solvavate väljendite kirjutamise pärast kohtusse kaevata või mitte.

Ruhnlaste pahameel kerkis üles pärast seda, kui novembri lõpus ei saanud lennuk vihma tõttu üleujutatud Ruhnu lennurajal maanduda ja Saare maavalitsus otsustas Ruhnu-Roomassaare liinile panna üheks päevaks sõitma laeva Arabella. Ruhnlased oleksid parema meelega näinud laeva asemel helikopterit.

Kaarel laugus tekitas pahameelt ajalehes ilmunud artikkel, milles Toomas Kasemaa viitas, et piirivalve lennusalga helikopter on siiski hädaabivahend, mitte ühistranspordivahend. Ruhnlane tõstatas küsimuse, kuidas on kell 10 Roomassaare sadamast väljuv raudlaev ühistranspordivahend, kui sellele ei ole võimalik Eestist mingil moel jõuda.

Lauk nimetas maavanema väidet, et pärast 9 päeva suletuses, mil saare ja ülejäänud maailma vahel transpordiühendust ei olnud, mõtlevad ruhnlased helikopteri tellimise juures 100-kroonisele kokkuhoiule, piinlikkust tekitavaks. “Inimestele, kes on kaheksa päeva oodanud Pärnus lendu Ruhnu saarele, ei saa ette heita soovi võimalikult kiiremini saarele pääseda,” lisas Lauk.