Ta rääkis ETV hommikuprogrammis "Terevisioon", et kuigi A-hepatiidi vastast vaktsineerimist Viljandimaa elanikele ei kavatseta kompenseerida, on maakonna omavalitsused juhtumipõhiselt valmis selles osas inimesi aitama, vahendab ERR Uudised.  "Takistuseks sai tegelikult andmekaitseseadus. Nad (ametnikud - toim.) ei tea, kes on haiged. Koolidirektor ei tohi öelda, perearst ei tohi öelda ja terviseameti esindaja ka ei tohi öelda," selgitas maavanem.

Saatekülalise sõnul on maavalitsusel vaja teada, kes on need inimesed, kes on suhelnud haigetega ning keda haigus enim ohustab.

Maavanem rõhutas, et kuna kollatõve puhang on sotsiaal-majanduslik, mitte meditsiiniline probleem, siis tasuta lausvaktsineerimist ei tule.

Möödunud nädalal lisandus Eestis 13 uut A-viirushepatiidi haigusjuhtu, neist üheksa juhtu kinnitati Viljandimaal, kaks Pärnus ning Tallinnas ja Raplas üks. Kõik väljaspool Viljandit registreeritud haigestunud olid terviseameti teatelnakatunud tõenäoliselt Viljandis.

Aasta algusest on Eestis kinnitatud kokku 62 A-viirushepatiidi ehk kollatõve haigusjuhtu, enamik haigusjuhtudest on alates augustist registreeritud Viljandimaal (44) või on olnud Viljandiga seotud (12).