8. märtsil Maardu linnavalitsuses toimunud nõupidamisel teatas Valev Kald kolleegidele, et sai informatsiooni “õiguskaitseorganitelt” Keskerakonna Maardu linna organisatsiooni liidrite, aselinnapea Vladimir Arhipovi ja linnavolikogu liikme Nikolai Degtjarenko kohtumisest Andrei Zarenkovi ja Sergei Jürgensiga, kus arutati kavatsust välja vahetada praegune Maardu linnavõim.

Riigiprokuratuuri tehtule antud avalduses toob Maardu aselinnapea Vladimir Arhipov esile, et pöördus kaitsepolitseisse küsimusega, kas kaitsepolitseile oli teada tema kohtumine Andrei Zarenkovi ja Sergei Jürgensiga ning kas antud kohtumist kuulati pealt ja kas lindistus sellest kohtumisest anti linnapea Valev Kaldile.”

Kaitsepolitsei büroo juhataja Alar Savipõld vastas Arhipovile 21. märtsil, et kaitsepolitseil puudub informatsioon kirjeldatud kohtumisest.

“Lähtudes kaitsepolitsei vastusest võib teha ainult ühe järelduse, et meie kohtumine ei olnud ja ei saanud olla lindistatud õiguskaitseorganite poolt. Loomulikult tekib sellisel juhul õigustatud küsimus, kes seda siis tegi? Meil on põhjendatud kahtlus, et me võisime langeda ebaseadusliku pealtkuulamise ohvriks, mis võidi organiseerida Maardu linnapea Valev Kaldi tellimusel. Me loodame, et prokuratuur toob selguse selles küsimuses ja leiab süüdlased. Me kavatseme esitada avalduse ka politsei sisekontrolli. Viimasel ajal on pealtkuulamiste osas sõna võtnud õiguskantsler, riigi peaprokurör, riigikogu liikmed, loodame seetõttu, et meie avaldus leiab kiiret läbivaatmist,” märkis Maardu linnavolikogu liige Nikolai Degtjarenko.