Keskerakonna kutsel võtab kokkkusaamisest osa Venemaa põllumajandusministri esimene asetäitja Vassili Kopõlov, Soome Keskerakonna aseesimees Timo Kaunisto, Leedu Rahvapartei esimees Kazimiera Prunskieneja teised väliskülalised.

Kongressi avab Eestimaa Rahvaliidu auesimees, president Arnold Rüütel ja seda kannab täies mahus üle Kanal 14.

Talupidajate Keskliidu juht Arvo Veidenberg ütles Delfile, et Keskerakonna poolt korraldataval maarahva kongressil pole eelnevate kongressidega mingit seost.

Endine rahvaliitlane ja praegune sotsiaaldemokraat Jaanus Marrandi on öelnud, et maarahva kongress on alati olnud poliitiline ettevõtmine.
“Varem oli ta aga maaelu-poliitiline üritus, nüüd on tegu hoopis erakonna-poliitilise üritusega,” täpsustas ta. “Nüüd on nii, et poliitikud räägivad ja delegaadid kuulavad, aga enne oli vastupidi — poliitikud kuulasid, millest maainimesed rääkisid.”

Keskerakondlane Arvo Sarapuu kinnitas, et kongressile on kõiki kutsutud ja väga paljud ka tulevad. “Ei maksa nii närvi minna, et meie saalis aja kinni panime,” sõnas ta ning lisas, et kui Keskerakonna kontorist ka mõni osaleja tuleb, pole selle tõttu veel kogu ettevõtmine ainult ühe erakonna keskne.