Ta rääkis täna Delfile, et hakkas eile varahommikul koos oma naisega Valgast Tartusse sõitma. Naisel olid juba tuhud alanud. Täpselt poolel teel Tartusse võtsid nad siiski vastu otsuse kiirabi kutsuda.

Kiirabibrigaadile pole paaril mitte ühtegi etteheidet. "Nende töö ja hoolitsuse eest annan kümme punkti kümnest. Viis pluss," ütles vastne isa. Sünnituse järel tegi mees kiirabibrigaadist, oma naisest ja vastsündinust ise pildi. Ta lubas kiirabitöötajal selle sotsiaalmeedias avaldada.

Nii läks lumepall veerema. "Positiivne päeva algus :) Hommikul 6:43 aitasime metsavahel autos ilmale uue ilmakodaniku Mia - palju õnne," kirjutas brigaadi liige Facebookis. Täna ilmus see uudisena kõigis suuremates uudiskanalites. Seetõttu aga ähvardab seda töötajat isegi töökohast ilma jäämine.

"Meil ei ole kiirabitöötajate mitte mingeid pretensioone. Kõik oli kooskõlastatud," rõhutas lapse isa Delfiga vesteldes. Ta on mõelnud, et paneb pildi ise uuesti üles. Samuti on ta nõus kiirabitöötajaid nende tööandja ees kaitsma. Jutt sellest, et keegi võib foto pärast töö kaotada, ajab mehe aga vihaseks.

Paar oleks tahtnud sünnitada koduhaiglas, ent see pole 1. juulist enam võimalik. Just siis sulges sealne sünnitusosakond uksed. "Ma olen ka vihane, et Valga sünnitusosakond kinni pandi," ütles mees nüüd.

Kui Delfi toimetus päeval Tartu Ülikooli kliinikumi poole pöördus, et juhtunu kohta kommentaar saada, vastati napilt, et õnnitletakse pere ning tänatakse ja tunnustatakse Tartu kiirabi.

Ema ja laps on praegu kliinikumis kosumas, mõlemad on hea tervise juures.