„Ma usun inimnäolisse ajakirjandusse ja sellesse, et ajaleht pakub inimesele sama emotsiooni kui hea raamat või film. Samuti usun, et elu maal pole ainult võimalik, vaid muutub paljude inimeste jaoks taas üha tähtsamaks. Seda kõike on Maaleht järjepidevuse ja tugeva traditsiooniga kõik need aastad tugevalt tagant lükanud, mis mulle väga meeldib ning samas ka uues ametis teatud aukartust äratab,“ ütles Aivar Viidik.

Samas märkis Aivar Viidik, et olles tugevalt nii juurtelt kui ka igapäevaelult Hiiumaaga seotud meeldib tal olla kolkapatrioot selle sõna paremas tähenduses, mis lubab Eesti elule vaadata laiemalt kui on pealinna piirid. „Olen oma rännakutel nii Eestis kui välismaal kohanud suurepäraseid inimesi ning saanud aru, et nii, kuidas sa ise suhtud neisse, suhtuvad nemad ka sinusse. Olen kindel, et ka väljaspool Tallinna sünnivad head ideed ja „maamehe tarkus” pole pelgalt kõnekäänd.“

ASi Maaleht juhatuse esimees Kadi Lambot ütles, et Aivar Viidik on oma senises töös läbinud kõik ajalehetegemise etapid ning seetõttu tunneb toimetuse köögipoolt ning lehe kõiki erinevaid struktuure, kaasa arvatud online-meediat väga hästi. „Aivar suudab nii administreerida kui ka luua, olles samuti innustav ning vajadusel rutiine murdev – arvan, et Maaleht sai endale peatoimetaja, kes ei pea sugugi eelnevate tallatud rajas end ebamugavalt tundma,“ lisas Kadi Lambot.

Aivar Viidik lõpetas 1999. aastal Tartu Ülikooli ajakirjandusteaduskonna. Ta on töötanud ajakirjanikuna ajalehes Hiiumaa ning Postimehe uudistetoimetajana. Alates 1998. aastast praeguseni töötas Aivar Viidik nädalalehes Eesti Ekspress A-osa toimetaja ja tegevtoimetajana.

Maaleht ( www.maaleht.ee) on Eesti Ekspressi kõrval üks kahest Eesti suurimast nädalalehest ning kuulub alates 2007. aastast Ekspress Gruppi. Maalehe keskmine trükiarv ulatub erinevate kuude lõikes 42 000-50 000 eksemplarini, millest enam kui pool läheb tellijatele. Lisaks nädalalehele annab Maalehe kirjastus välja ka raamatuid ning ajakirju Maakodu ja Maamajandus. Maaleht hakkas ilmuma 1987. aastal, jätkates Eestis maarahvale mõeldud nädalalehe pikka traditsiooni ("Tarto maa rahwa Näddali-Leht", 1806). Maalehe 2008. aasta käive oli 57 miljonit krooni ja puhaskasum 4,75 miljonit krooni.