Šuljić palub ülikoolil Pärna ametist vabastamise osas ümber mõelda, viidates et kogu animatsioonimaailm on otsuse üle üllatunud ega mõista seda.

Kümne aasta eest Eesti kunstiakadeemas animatsiooni osakonna üles ehitanud ja seda järgnevad aastad juhtinud animafilmirežissöör, karikaturist ja graafik Priit Pärn ei saanud nüüd EKA nõukogu toetust osakonna juhina jätkamiseks ja peab professori ameti maha panema.

Daniel Šuljići kiri:

Hea kolleeg härra Kalm
ja kõik, keda see puudutab

Eesti animaatorid ja tudengid paluvad abi.

Me oleme kuulnud, et Priit ja Olga Pärn lasti lahti Eesti Kunstiakadeemiast, kus Priit Pärn oli animatsiooniosakonna juhataja!

Niipalju, kui me Eesti animatsioonitudengitelt ja selles valdkonnas töötavatelt professionaalidelt kuulnud oleme, pole selleks otsuseks mingit tegelikku põhjust. Tudengid tahavad, et nad jääksid kooli edasi ja nemad tahavad õpetamist jätkata!

Priit Pärn on meie festivali Grand-Prix’ kolmekordne võitja ning sai 2008. aastal ka elutööpreemia.

Tema õpetatu on avaldanud sügavat mõju ja pakkunud suurimat rahulolu kõigile tema kunagistele õpilastele üle maailma. Sama hea maine käib kaasas Olga Pärnaga

Meie siin Zagrebis mõtleme, et kellel võiks midagi sellise uskumatu talendi vastu olla ja miks? Kes tahab võtta vastu otsuseid, mis ei ole üliõpilaste huvides?

Eesti on oma animaatorite poolest kuulus, paljud neist on maailma tippkunstnikud ning Priit ja Olga on siin tippude tipud.

Arvestades vastukaja järgi foorumites ja sotsiaalmeedias paistab, et kogu maailma animatsiooniringkonnad on sellest otsusest üllatunud ega kiida seda heaks.

Võib-olla võiksite ümber mõelda.
Tudengid tulevad nende pärast teie kooli õppima.

Parimad soovid Zagrebist
Daniel Šuljić
Zagrebi animafestivali kunstiline juht