Maaelukomisjoni esimees, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige Kalev Kotkas ütles, et kõigepealt vajavad kiiret muutmist loomade registrit puudutavad seadused ja looma kaotaja ning looma leidja kohustused, vahendab ETV24 uudistesaadet “Aktuaalne kaamera”.

“Me oleme need ettepanekud täna vastu võtnud, võtame hinnangud põllumajandusministeeriumilt, vabariigi valitsusest ja riigikogu juriidiliselt osakonnalt ja siis teeme otsuse, millised ettepanekud me aktsepteerime esimeses, millised teises järjekorras,” selgitas Kotkas.

Maaelukomisjoni istungil olid teemaks ka loomade varjupaigad ja nende seisukord. Komisjoni seisukoht oli, et varjupaiku on piisavalt, kuid paraku tekitab probleeme tõsiasi, et kõik kohalikud omavalitsused pole täitnud oma kohust sõlmida varjupaikadega lepingud, et nende territooriumilt pärit omanikuta lemmikloomad kasvõi ajutist peavarju leiaksid.

Lemmikloomade kiibistamine on kavas muuta kohustuslikuks, kuigi kõikide Eesti kasside arvele võtmist peab ka Kalev Kotkas ebatõenäoliseks. Loomakaitse selts soovib loomade paremaks kaitsmiseks ellu kutsuda loomakaitse nõukogu.