Kinnistute piirivaidlused tuleb ka e-riigis lahendada Tammsaare kirjeldatud Andrese ja Pearu kombel ning tõe kindlaks tegemiseks peab maaomanikul taskus olema paber. Seda koges Vinni valla elanik Arle Aunapuu, kes nüüd ootab lume sulamist mureliku meelega, sest peab hakkama naabriga klaarima eelmisel aastal puhkenud piiritüli.

Nimelt hakkas naaber Aunapuu maale puid istutama. Naabri piiritähis oli kadunud ja ta oli saanud maa-ametist oma piiri kulgemise kohta näpunäiteid, mis viisid ta Aunapuu krundile.

Nagu külalollike

„Kui läksin ametisse asja selgitama, siis võeti mind esmalt vastu nagu külalollikest, ehkki näitasin neile oma pabereid,” rääkis Aunapuu. „Minu üllatus oli suur, kui avastasin mõne aja möödudes, et ametnikud olidki üksnes minu selgituste põhjal andmeid lihtsalt muutnud. Hiljem muutsid nad andmeid korduvalt,” väljendas ta üllatust, et ametnikud nii kergekäeliselt maaregistris muudatusi teevad.

Vinni vallavalitsus kinnitas, et kõnealune segadus pole sugugi erand ja e-riigi kasutamine on maakorraldusse selguse asemel hoopis segadust juurde toonud.