Tänasest reedeni toimuval "Tagasi kooli" nädalal annavad enam kui 700 külalisõpetajat 324 Eesti koolis üle 800 koolitunni. Aktiivsed kodanikud aitavad oma koolitunniga suurendada koostööd koolide ja ülejäänud ühiskonna vahel ning tunnustada õpetaja elukutset, teatas SA Noored Kooli.

„Taas kord on meie algatusega liitunud suur arv külalisõpetajaid ja koole, mis sisendab meile üha enam kindlust, et tegemist on väga olulise ettevõtmisega nii koolide kui inimeste jaoks. Väga paljud külalisõpetajad astuvad klassi ette juba mitmendat korda, olles endaga kaasa kutsunud ka oma sõpru-tuttavaid. Meil on väga hea meel, et seekord on lisaks eesti õppekeelega koolidele osalemas ka rekordarv vene õppekeelega koole üle Eesti,“ ütles Sihtasutus Noored Kooli tegevjuht Kaire Kroos.

„Tagasi kooli“ nädala patroon on president Toomas Hendrik Ilves, kes andis oma koolitunni 13. oktoobril Tallinna Reaalkoolis, mille lõpetas 1941. aastal tema isa. Riigipea rääkis eesti keelest ja keele uuendamisest, kutsus noori loovalt ja igapäevaselt mõtlema meie keelele ning tuletas meelde, kui vajalik on õppida ka reaalaineid, mis aitavad elus hästi hakkama saada ja maailma paremini mõista. „Siinjuures ei pea ma silmas ainult tunniplaani õppeaineid, vaid võimalikult laia maailmapildi omandamist. Nii kutsungi kõiki, kes soovivad meie õpilasi targemaks ja arukamaks muuta, tulema nüüd korraks tagasi kooli,” sõnas president Ilves.

President Ilvese eeskuju anda „Tagasi kooli“ nädalal üks koolitund järgivad teiste seas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas (Tartu Raatuse Gümnaasium ja Tallinna Pae Gümnaasium), presidendi poeg Luukas Ilves (Tallinna 32. Keskkool), Andrus Purde (Tallinna 21. Kool), Anu Säärits ja Karl Madis (Koeru Keskkool), Katrin Karisma-Krumm (Padise Põhikool), Mait Klaassen (Tartu Tamme Gümnaasium), Marek Strandberg (Raasiku Põhikool), Meelis Paavel (Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasium), Paul-Eerik Rummo (Rakvere Gümnaasium), Raivo Järvi (Tallinna Nõmme Gümnaasium), Susan Luitsalu (Tallinna Kuristiku Gümnaasium), Tiina Mälberg (Rakvere Eragümnaasium), Urmas Kruuse (Tartu Vene Lütseum), ja Valdo Randpere (Tallinna Sikupilli Keskkool).