Pärnu Uue Kunsti Muuseumi esindaja Vaiko Eduri sõnul voolas bürookorpuse katusel olnud sulavesi hoone teisele ja kolmandale korrusele, kuid ei jõudnud õnneks muuseumi ekspositsioonipindadele.

Külla aga tegi vesi Eduri sõnul kahju elektrikilbile, kus üks kaitse läks läbi ja muuseum oli sunnitud elektrikatkestuse tõttu uksed sulgema.

„Täna tegi elektrik tegi kilbi korda ja kella 13st alates on muuseum jälle avatud,“ ütles Edur Delfile. „Esimesed külastajad vaatavad juba näitust.“

Edur meenutas, et esimene veeuputuse järgne vaatepilt oli päris õudne, kuid ta pidas heaks õnneks, et vesi ei jõudnud alla esimesele korrusele, kuigi natuke vett tungis teise korruse bürooruumidesse. „Homme hakkame hindama, kui suur on kahju,“ sõnas Edur.

Eduri sõnul oleks uputust saanud vältida näiteks katuselt lume rookimisega, kuid muuseumi inimesed ei pääse tema sõnul katusele ja maja omanik AS Herder ei ole hoone hooldusest ja investeeringutest huvitatud ning tahab luhtunud äriprojekti tõttu hoone linnale tagasi müüa.

Maja on neljandat talve kütteta, muuseum soojendab ruume puhuritega. AS Herderil on linnaga pooleli kohtuvaidlus selle üle, kas linn peab Esplanaadi 10 kinnistu tagasi võtma ja maksma Herderile kinnistu ostuhinna ning hüvitise.