"Aga on veel üks teema, millest ma tahaks, et räägitaks ausalt. See on Eesti tulevik, see on Euroopa tulevik ja see, et tegelikult on tänased otsused seotud mitmete tulevaste otsustega, mille suhtes me ei ole kindlad, kas meil enam kaasarääkimise võimalust on, kui me tänased otsused ära langetame," rääkis Lukas.

"Ei ole õige väita, et EFSF-iga liitumine on ainult üksikteema. Ei! Juba selle sama otsusega me loome mehhanismid, millega kantakse neid samu kohustusi, ka potentsiaalseid kohustusi stabiilsusmehhanismi üle, mis stardib alles 2013. aastast."

"Euroopa Liidu Komisjoni president Barroso rääkis eile täiesti selgelt suuremast integratsioonist, ühiste maksude kehtestamisest, suuremast rahandus- ja majanduspoliitilisest integratsioonist. Me oleme teel ühendriikide poole. Sellest räägitakse Euroopas järjest rohkem, ei ole üksikotsuseid," lausus Lukas.

"Kas me suudame sammu pidada ja öelda õigel hetkel stopp? Meie rahvas ei ole kokku leppinud Euroopa Ühendriikides, meie rahvas ei ole kokku leppinud kõigis nendes tagajärgedes, milleni võivad viia meie tänased otsused. Tehkem neid otsuseid ikkagi teadlikult!"

"Nüüd mõne sõnaga minu hääletamise motivatsioonist täna õhtul. Ma võtan kokku kogu oma tahtejõu, et hääletada selle otsuse poolt. Mul on vaja tahtejõudu, sest ma tunnen, et miski sunnib mind seda otsust langetama. See miski ei ole ei fraktsiooni otsus ega midagi sellist üleloomulikku, kuid mingi sund see on. Nii et selleks, et teha seda sammu, pean ma kõvasti pingutama. Ma pingutan selle nimel, et valitsuskoalitsioon ei laguneks, sest ma annan endale täiesti aru, et kui ma hääletan antud otsuse vastu praeguses olukorras, siis algab sellest valitsuskoalitsiooni lagunemine. Aga praegune valitsuskoalitsioon on hetkel parim, mis meil Eestis olemas on."

"Vähemalt, kui me arvestame kaitsepoliitilisi vajadusi ja loodetavasti ka kodakondsuspoliitilisi vajadusi. Neist valdkondadest lähtudes on see valitsuskoalitsioon praegu Eestile parim," lõpetas Lukas.