Keskkriminaalpolitsei pidas Tallinnas ja Harjumaal 24. jaanuaril kell 15.00 alanud polisteioperatsiooni käigus kahtlustatavatena kinni Rünno (s 1966), Jaagu (s 1964), Mareki (s 1972), Imre (s 1958), Rünno (s 1972) ja Assari (s 1962), teatab Põhja ringkonnaprokuratuur.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Steven-Hristo Evestuse kinnitusel olid tabatuteks Imre Arakas, Assar Paulus, Rünno Kristjuhan, Jaak Tuuksam, Rünno Link ja Marek Võrk, tabatute nimesid seostatakse allilmaga.

“Menetlus algas 27. novembril 2006 ja selle käigus koguti piisavalt tõendeid, mis andsid alust need kuus meest kahtlustavatena kinni pidada,” ütles Evestus.

Keskkriminaalpolitsei komissar Ivo Kolk ütles, et tabamine tuli kinnipeetutele üllatusena, nad ei olnud relvastatud ega osutanud ka vastupanu, kuna kinnipidamine toimus väga kiiresti. Kahtlustatavad peeti kinni Tallinnas ja Harjumaal, osa neist viibis kinnipidamise hetkel koos.

Isikud on kinni peetud kahtlustatavatena ja neid saab ilma vahistamiseta kinni hoida 48 tundi, praegu viiakse läbi menetlustoiminguid, tegeldakse nii juba kogutud infoga kui ka kinnipeetute ülekuulamisega.

Lähiajal peaks selguma, kas on alust kahtlustada toimepandus veel kedagi ning millised olid süütamiste motiivid.

Kellele läbiotsitud äriühing kuulus, ei soovinud prokurör menetluse huvides ütelda.

“Nimetatute näol võib väita, et vahi all on kui mitte kogu, siis suurem osa eestikeelse allilma juhtidest,” ütles tundmatuks jääda soovinud endine kriminaalpolitseinik Päevaleht Online’ile.

Eestis on Imre Arakas tuntud nõukogudeaegse kohtust põgenemisega ja hiljem seotusega nn. Linnuvabriku jõuguga. Ta on ajanud ka kinnisvaraäri.

27. novembri öösel visati süütepudelid Tallinnas ja Murastes asuvate eluruumide akendesse.