Jevgenia ja Ksenia toetamiseks on loodud ka Facebooki grupp. "Lugesin lehest artiklit, kus naisterahvas koos haige tütrega tõsteti tänavale. See pole normaalne. Pakkusin Facebookis rahvale välja, et anname igaüks 1€ ja päästame inimesed ära," selgitas grupi looja Guido.

Eesti Päevaleht on täna jooksvalt suhelnud Jevgenia Gertjega, kes elab praegu tütrega Mahtra tänava hostelis. Kõned temale on olnud häiritud, kuna sügava puudega Ksenia on äärmiselt endast väljas ja vajab pidevat rahustamist. "Ta nutab, et ta tahab koju," selgitas Gertje.

Gertje on alates eelmisest nädalast üritanud leida ka üüriturult korterit, kuid siiani on kõik pakkujad ära öelnud tuues põhjuseks, et ei soovi sügava puudega Kseniat üürnikuks.

Gertje kirjutas ka veel sel pühapäeval Lasnamäe linnaosa valitsusele kirja, tituleerides selle: "SOS!"

Lasnamäe linnosavalitsus tema endaga ühendust võtnud pole, küll aga avaldas linnaosavalitsus pressiteate, kus Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Jaanus Riibe lükkab tänases Eesti Päevalehes ilmunud artiklis "Sügava puudega noor naine ja teda hooldav ema jäid kodutuks" toodud väited ümber ja kinnitab, et kodanikule on eluruum tagatud.

Eesti Päevalehe täpsustusele, millised artiklis ilmunud väited Riibe ümber lükkab, vastas pressiesindaja Olga Nigrovskaja, et nende vastus puudutas artikli pealkirja, mis tema hinnangul ei vasta tõele. "Meie vastus puudutab artikli pealkirja, et isik jääb kodutuks. See ei vasta tõele. Ta ei jää koduta. Samas me ei ole nõus ka artikli tooniga, kodaniku probleemile olid pakutud ka ajutused lahendused ja me ei ole ta jätnud abita," kirjutas Nigrovskaja.

Ülejäänud Riibe pressiteates toodud väited linnaosa valitsuse tegevuste kohta Gertje olukorra lahendamisel on ka tänases artiklis ära kirjeldatud.

Eesti Päevaleht saab jätkuvalt kinnitada, et Jevgenia Gertje ja tema tütar Ksenia on praeguse seisuga kodutud ja elavad hostelis.

Nagu tänase lehe artiklis kirjas, pakkus linnaosa valitsus neile ajutise lahendusena tuba Tuulemaa sotsiaalmajutusüksuse neljandal korrusel, kus ei ole kööki, tualetti ega pesemisvõimalusi - need on teistel korrustel, ühiselt kasutatavad. Kui nad keskust külastasid, mõjus see aga Kseniale nii halvasti, et ta laskus seal koridoris psühhoosi. Teda on sellises olukorras võimatu rahustada ning ühistransporti kasutada ei saa. Et lõpuks koju saada, tuli Jevgenial tellida takso.

Gertje selgitas seega linnaosa valitsusele, et see tuba Tuulemaa sotsiaalmajutusüksuses ei sobi tema tütrele eluasemeks. Tütrel on vaja ka pesemisvõimalusi ja tualetti elamise vahetus läheduses.

Jevgenia Gertje avaldas täna Eesti Päevalehele ja Delfile ka oma kontonumbri, kuhu soovijad võivad annetusi teha.

Jevgenia Gertje, Swedbank: EE352200001101415357