Raadiot Sõduri FM on võimalik kuulata sagedusel 91,8 megahertsi ning see levib õppuse Kevadtorm alal ehk Viljandi, Tartu, Võru ja Valga maakondades. Koostöös Vikerraadioga saab alates üheksandast maist kuulata raadiot Sõduri FM tööpäeviti kella poole viie paiku ka Vikerraadio vahendusel kui eetrisse lähevad vahetud emotsioonid ja uudised õppuselt, vahendas kaitseväe peastaap.

"Teeme siin raadioajalugu, sest see on Eesti esimene militaarraadio. Seda raadiojaama on võimalik kuulata lühikese aja jooksul ning ka meie eetri lõpukuupäev on juba teada. Lisaks oleme täiesti reklaamivabad," ütles Sõduri FMi toimetaja leitnant Madis Milling. "See on esimene katsetus, aga raadiost peab saama Kevadtormi lahutamatu osa, et tuua õppust inimestele lähemale."

Raadio on mõeldud Kevadtormil osalevatele kaitseväelastele ja õppuse piirkonnas elavatele inimestele. Programmi kõige aktiivsem osa on hommikusaade, kus lahatakse värskeid uudiseid ja edastatakse olulist infot. Hommikuprogramm on eetris kella üheksast kuni kella üheteistkümneni. Saatekavas on veel järjejutt ja ajalootund ning intervjuud õppusel osalevate kaitseväelastega ja kohalike elanikega.

Militaarraadio eestvedajad ja peamised saatejuhid on leitnant Madis Milling ja kapral Urmas Reitelmann. Lisaks neile toovad kuulajateni uudiseid Kevadtormilt reservväelased Sven Soiver ja Imre Kaas ning staabi- ja sidepataljoni teavituskeskuse ajateenijad.

Kolme nädala pikkuse Kevadtormi eesmärk on ajateenijatest koosneva jalaväepataljoni hindamine enne reservi arvamist. Lisaks harjutab sel Kevadtormil esmakordselt loodava 2. jalaväebrigaadi staap allüksuste juhtimist eri lahinguliikides. Kevadtorm on esimene suurõppus, mida on planeerinud ja juhib kaitseväe peastaap. Kevadtorm lõpeb 23. mail piduliku rivistusega Tehvandi staadionil.