Valgamaal teatati täna kell 14.33 häirekeskusele, et Karula vallas Kaagjärve külas on kaks tuules murdnud puud tee sulgenud. Päästjate saabumise ajaks oli veel kolm puud peatunud veoauto ja selle haagise peale kukkunud. Puud tõsteti eemale mööda sõitnud tõstukauto abil. Päästjad eemaldasid takistused teelt ja sõidukid pääsesid liikuma.

Sõiduteele murdunud puid käisid päästjad täna Valgamaal eemaldamas veel kahel korral. Jõgevamaal käisid päästjad puid teelt eemaldamas kolmel korral, neist ühel puhul oli puu Jõgeva linnas enne teele maandumist ka sideliinid purustanud.

Põlvamaal käisid päästjad täna elektriliinidesse või sõiduteele kukkunud puid eemaldamas kuuel korral, lisaks käisid päästjad Põlva vallas Peri külas tegelemas ridaelamult ära lennanud katusega ning kindlustamas Räpina politseijaoskonna katuse kinnitusi.

Katusest jäi ilma ka nelja korteriga ridaelamu Tartumaal Nõo vallas Luke külas, millest teatati kell 14.15. Päästjad selgitasid välja, et pool elamu katusest oli mitukümmend meetrit eemale lennanud, kuid pool rippus ohtlikult maja küljes. Varisemisohtlikust majast evakueeriti ohtude hindamise ajaks inimesed ning ohuala piirati.

Lisaks kutsuti päästjad välja kahel korral Tartusse ja ühel korral Elvasse elektriliinidesse ja teele kukkunud puid eemaldama. Viljandimaal ja Võrumaal tuli päästjatel sääraseid väljasõite teha seitsmel korral.

Ettevaatust, teel võib olla murdunud puid!

Päästeamet soovitab inimestel olla maanteedel liikudes ettevaatlik, sest teel võib olla murdunud puid. Sõidukid soovitatakse parkida puudest, nõrgalt kinnitatud katustest ja plakatitest või murduda võivatest mastidest eemale. Kindlasti tuleks hoovist ära korjata lahtised esemed, mille tuul võib minema viia.

Tormituultest põhjustatud ohtude kõrvaldamisega seotud suure töökoormusega võib päästjate jõudmine väljakutsetele aega võtta. Selliseid päästeväljakutseid, kus inimeste elu või tervis otseselt ohus ei ole, teenindatakse järjekorras. Inimestelt palutakse kannatlikkust mittekiireloomuliste väljakutsete puhul.

Infot tormi tõttu tekkinud takistustest sõidu- või kõrvalteedel, mis liiklust oluliselt ei takista, saab anda maanteeinfo lühinumbril 1510. Elektrikatkestustest tuleb teatada Eesti Energia rikketelefonil 1343. Inimvigastuste ja eludele otsest ohtu kujutavate olukordade korral tuleb helistada hädaabi-numbril 112.