Täna kohtus arutlusel olnud kaebuses taotles Lõugas transpordiameti mullu 1. novembril väljastatud vallandamiskäskkirja tühistamist, tema teenistusse ennistamist ja teenistusest sunnitult puudutud aja eest tasu väljamõistmist, vahendab BNS.

"Kohus jätkab kaebuse arutamist järgmise aasta 5. jaanuaril," ütles Tallinna halduskohtu sekretär.

Transpordiameti juhataja Andres Harjo vallandas Lõugase, kinnitades, et mehe pädevus ei vastanud tööandja ootustele. Lahkumishüvitist Lõugasele ei makstud.

Kaitsepolitsei (kapo) jõudis Tallinna endiste linnaametnike Vello Lõugase ja Mati Songisepa süüasja kohtueelse uurimisega lõpule juba tänavu juunis ning edastas materjalid prokuratuuri.

Kaitsepoltisei pidas mullu 2. septembril pistise võtmises kahtlustatavana kinni Tallinna transpordiameti endine liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugas, kes pääses 4. septembril vabadusse. Kaitsepolitsei kahtlustas Lõugast korduvas pistise võtmises mullu suvel selle eest, et ta andis liikluskorraldusprojektidele kooskõlastusi. Pistist sai ta kahtlustuse kohaselt nii sularahas kui ka maksti kinni temale soetatud auto.

Samal ajal said kahtlustuse pistise andmises Liiklusbüroo OÜ juhatuse liige Janno Sammul (32), AS-i Signaal juhatuse esimees Ats Tamm (55) ja OÜ Tanner juhatuse liige Peeter Salmu (51) ning nendega seotud kolm ettevõtet juriidilise isikuna.

Mullu septembri teisel poolel kahtlustatavate ring laienes. Nii esitas kaitsepolitsei siis Tallinna transpordiameti liiklusteenistuse juhina töötanud Mati Songisepale (69) kahtlustuse pistise võtmises seoses liikluskorraldusprojektidele kooskõlastuste korraldamisega. Kahtlustuse kohaselt on ta 2010. aasta suvel saanud pistisena sularaha, samuti on tasutud tema arveid. Kokku ulatub pistisena saadud summa üle 200 000 krooni.

Kahtlustuse said veel ka kaks ettevõtjat ja nendega seotud kaks äriühingut. Aavo ja temaga seotud firma said kahtlustuse pistise vahendamises ning Rein Annusver ja temaga seotud ettevõte K-Projekt pistise andmises.