Lotman ütles BNS-ile, et oli artiklist tõsiselt häiritud ning saatis Noortele Rohelistele ka avaliku kirja, kus märkis, et ühelt poolt tuleb Venemaal kindlasti käia ja sealse olukorraga tutvuda. "Sõbralikud suhted on Venemaaga väga olulised, aga need ei saa tähendada, et me laseme ennast Venemaa tänase täiesti ebademokraatliku valitsuse propagandal ära lollitada," lausus ta.

Tema sõnul on Noored Rohelised küll iseseisev organisatsioon, kuid samas peab selle tegevus toetama erakonna eesmärke. "Naiivne Vene propaganda kordamine ja võimendamine ei ole igal juhul meie programmiga kooskõlas," lausus ta.

Praeguseks on noorteorganisatsiooni peasekretäri Karine Oganesjani laagrit kiitnud artikkel Noorte Roheliste koduleheküljelt eemaldatud. Lotmani sõnul oli kirjatüki mahavõtmine noorte endi otsus.

Oganesjan kiitis artiklis 1.-8. juulini peetud ja Venemaa föderatiivse noorsooameti korraldatud laagri kunsti-, spordi- ja haridusprogrammi, nimetades viimast rikkalikuks.

"Sellest sai ka hea näide multikultuursusest ja integratsioonist. Tekib küsimus – kes segab ka teistel riikidel korraldada samalaadseid sündmusi. Ja rõhutan – kõik oli tasuta. Majutus, loengud ja toitlustus mitu korda päevas 4000 inimeste jaoks," lisas Oganesjan.

Laagris olid muuhulgas teivastatud ja natsimütsidega kaetud 40 poliitiku ja ühiskonnategelase pead, kelle seas olid ka Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Mart Laar, Reformierakonna juht, peaminister Andrus Ansip ja IRL-i kuuluv Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam.

Kremlimeelne noortelaager on Eesti riigijuhtide mõnitamisega pälvinud tähelepanu ka varem.