Politseiameti peadirektor Raivo Aeg kinnitas, et Kadrioru noortepidude ajal polnud presidendi julgeolek kordagi ohus. Samas tõdes ta, et julgestuspolitseil on lossis toimuva eest ka moraalne eeskirjadega reguleerimata vastutus. “Kellelgi oleks pidanud tuluke peas põlema lööma, et see on risk.”

Kui julgestuspolitsei oktoobris esimest korda Kadriorus ebatavaliselt suure noortehulga kohalolu konstateeris, võeti kontakti presidendi ihukaitsega, mille juht kinnitas, et noored on ihukaitset külaliste kutsumisest informeerinud. Teisel korral helistas jupo lossi sekretärile, kes palus noortel presidendi korterisse tagasi tõmbuda. Otse presidendipaarile julgestuspolitsei pidudest kunagi teada ei andnud.

Aeg tunneb kurbust sellepärast, et noormees, kes “Pealtnägijas” pidudest rääkis, ei hoomanud, kui vastutusrikas on sellise informatsiooni avalikkuse ette paiskamine. “Avalikkusele on esitatud moonutatud ja ülepaisutatud infot. Inimesed on saanud sündmustest väära pildi.”

Nimelt selgus uurimise käigus, et noortepidude ajal ei juhtunud midagi sellist, mis oleks viidanud riigisümboolika rüvetamisele. Osa pidutsejaid on väitnud, nagu oleks Kadrioru lossi katuselt otse riigilipu kõrval urineeritud.

Ka ei leidnud kinnitust väide, nagu oleksid noored lossipidudel narkootikume tarvitanud, rääkis Aeg. Samuti ei saanud noored Kadrioru lossi laialt levitatud uksekoodi abil siseneda, sest presidendi eraruumidesse viival uksel on hoopis fonolukk.