Hetkel on tööl 26 reisisaatjat, Tallinna Autobussikoondises on 14 ja Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondises 12, ütles Delfile Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson.

Nende 26 lepingud kehtivad käesoleva aasta lõpuni. Uue aasta eelarve kinnitades on võimalik lepinguid pikendada kuni kaheteist kuuni.

"Loomulikult peavad sotsiaalsetel töökohtadel töötajad oleme aktiivsed ja püüdma kandideerida erialasele tööle," ütles Jürgenson.

Kas projekti on kavas jätkata või on see oma aja ära elanud?
"Tõepoolest on reisisaatjate osatähtsus sotsiaalsete töökohtade osas langenud, sest selle aasta algusest on enamus sotsiaalsetest töökohtadest seotud linna heakorraga: kolmandik sotsiaalsetest töökohtadest on linnaosavalitsuste juures olevates heakorrabrigaadides, lisaks on sotsiaalseid töökohti nii Kadrioru pargis, botaanikaaias ja kalmistutel. Ka on sotsiaalsed töökohad on loodud sotsiaalkeskustes, sotsiaalhooldusosakonnas ja lastekodus," selgitas ettevõtlusameti juht.

"Kindlasti on sotsiaalsete töökohtade projekti toel saanud paljud osalejad enesekindlust ja sissetulekut, mis võimaldas neil paremini toime tulla ja kiiremini erialasele tööle siirduda. Kes on end väga heast küljest näidanud, on saanud tööd ka oma tööandjalt. Kokku on sotsiaalsetel töökohtadel linna ettevõtetes ja asutustes siiani olnud hõivatud ligi 1700 inimest."