Värner Lootsmann ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et ta sai valitsuse otsusest teada meedia vahendusel. Ta märkis, et teadis küll, et temast soovitakse vabaneda, aga et valitsus seda täna teeb, ta ei teadnud.

Valitsus vabastas Lootsmanni ametist regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri ja maavanem Lootsmanni koostöö mittelaabumise tõttu. Sellise otsuse saab seaduse kohaselt teha, kui koos ollakse töötatud vähemalt ühe aasta. Lootsmann ütles, et tegemist on puhtalt poliitilise otsusega.

Tema sõnul teatas üks valitsuspartei liige juba 2007. aasta aprillis ühes intervjuus, et Lootsmann kangutatakse ametist. Lootsmann märkis, et seega on tänane samm tõeline töövõit.

Lootsmann kinnitas, et viimati kohtus ta minister Kiisleriga aprilli lõpus ja tema hinnangul ei jäänud tal küll muljet, et neil oleks koostööst erinev arusaam. Lootsmanni hinnangul on minister lihtsalt "tanki" pandud, keegi peab ju selle töö ära tegema, mida nii kaua plaanitud.

Lootsmann märkis, et selline ametist vabastamine on naeruväärne. Ta leidis, et ehk tuleks mingid kriteeriumid paika panna, mille alusel saaks ministrid hinnata maavanematega koostöö sobivust.