Loone kuulub Keskerakonna Edgar Savisaare leeri. Samuti Savisaare toetaja Peeter Ernits ütles, et Jüri Ratase valitsus ei pruugi Savisaare Keskerakonna esimehe kohalt mahavõtmise tõttu saada tema toetushäält. Loone neid asju ei sidunud.

"Meie jaoks on väga selge, et tuleb seista oma valijate ja oma põhimõtete eest," ütles Loone. Koalitsioonis peab kõigi erakondade valijatel olema parem kui enne seda koalitsiooni. Kui Keskerakond saab valitsuses oma valimislubadusi ellu viia, siis kavatseb Loone selle poolt ka hääletada.

Loone on rahul otsusega teha koalitsioon IRLi ja SDEga. "Eesti demokraatiale pole hea, et üks erakond on Eestis nii pikalt võimul on. On mõistlik, et Reformierakond oleks mõnda aega opositsioonis," ütles Loone.

Opositsiooni sattumine aitaks tema sõnul Reformierakonnal mõista, et teerullipoliitika on halb idee. Ta ütles, et 90. aastatel riigikogu komisjonides kuulati opositsiooni palju enam ja koos valitseti riiki. "Opositsioon tuleb riigi juhtimisse tagasi tuua," lausus Loone. Ta leidis, et konsensuspõhimõtet tuleb rohkem rakendada.