Eesti loomakaitse seltsi juhatuse liige Heiki Valner ütles Delfile, et ei saa heaks kiita põllumeeste kava “teha sel moel pulli”. “Lehm on mõnus lojus, talle meeldib olla oma rutiinis, kui ta sealt välja tuua, siis ta läheb stressi,” märkis Valner ja lisas, et survet saab avaldada ka muud moodi — võtku oma 10 000 põllumeest, traktorid ja heinapallid ja mingu nendega Toompeale.

“Kas nad ei taju, et raha lihtsalt pole, solidaarselt võetakse ju kõigilt — arstidelt, õpetajatelt ja teistelt,” sõnas ta.

Valner tõi näite tervishoiukulude kärpimisest. “Kas te kujutaksite ette, et haigla personal tuleks Toompeale protestima, võtaks haiged kaasa ning ütleks, et no sõbrad, kui te nüüd raha juurde ei anna, siis need haiged on homme kastis?”

Eesti põllumeeste liit teatas, et korraldavad kolmapäeval Toompeal meeleavalduse, kuhu võtavad kaasa tapalemääratud lehmad.

Põllumeeste keskliidu juht Jaan Sõrra sõnul on olukord väga hull, sest teravilja ja piima hinnad ei kata enam tootmiskulusid. „On kolm signaali Võrumaalt ja Lääne-Virumaalt, kus loomad on juba näljas ning kohalikud omavalitsused peavad hakkama sellega tegelema,” viitas Sõrra.