“Paljud eestlased ei saa sellest aru, et kui võetakse koer, siis see otsus hõlmab endas rohkemat kui loom ketti panna,” ütles Delfile Tania Selart, ürituse üks organiseerijatest.

Selarti sõnul on koerte pidamine Eestis lausa omamoodi probleem. “Meie inimene ei ole harjunud looma eest hoolitsema nii, nagu tehtakse seda Läänes. Väga suur hulk lemmikloomi Eestis on ikka veel ketis ning väärkoheldud. Meie eesmärgiks ongi rääkida sellest, kuidas oma lemmiku eest õigesti hoolt kanda,” lisas Selart.

Loomakaitsja kinnitusel on koera kvaliteetseks ja õnnelikuks eluks vaja tervislikku toitu, piisaval hulgal aktiivsust ning erilist suhet omanikuga. Kõigele sellele heategevuslik päev keskendubki.

“Kuna Eestis on loomapidamiskultur madal, siis Eesti Loomakaitse Seltsi praktika on näidanud, et suured probleemid valitsevad just koerte pidamise osas,” rääkis ta.

Selart lisas, et kuigi heategevuspäeva keskmes on väärkoheldud ning abi vajavate õnnetute koerte olukorra parandamine, on kaugem siht koerte heaolu väärtustamine Eestis.

Selarti sõnul on pühapäeval Ülemiste parklasse oodatud kõik koeraomanikud või need, kes plaanivad koera tulevikus võtta.

Kõik heategevuspäeva külastajad võivad kaasa võtta oma lemmiku, kes peab
kindlasti olema rihmastatud ning agressiivsemate koerte puhul peab olema neil peas ka suukorv. Üritus algab kell 10 hommikul ja lõpeb õhtul kell 18.