Loomakaitseorganisatsioonid rõhutavad, et loomi kasutavates tsirkustes leiavad aset tõsised heaoluprobleemid, teatas organisatsioon Loomade Nimel.

"Tsirkuste rändav iseloom ei võimalda tagada loomadele sobivaid elamistingimusi ja tekitab neis stressi. Sagedased on juhtumid, kus loomade dresseerimisel kasutatakse allutamiseks vägivalda. Loomadele kannatuste põhjustamine meelelahutuse eesmärgil ei ole eetiliselt õigustatud," kommenteeris organisatsiooni pressiesindaja Anita Jürson.

Loomakaitseorganisatsioonid kutsuvad inimesi üles loomatsirkust mitte külastama. Samuti kutsuvad loomakaitsjad tsirkusega koostööd tegevaid asutusi ja ettevõtteid järele mõtlema, kas nad soovivad sellist ebaeetilist äri toetada.

Loomade kasutamine tsirkuses on paljudes riikides keelatud, näiteks Austrias, Soomes, Brasiilias ja Sloveenias. Loomakaitsjad taotlevad loomatsirkuste keelustamist ka Eestis. 

Maaeluministeeriumis on algatatud vastavasisuline eelnõu. MTÜ Loomuse algatatud manifestile loomatsirkuste ja karusloomafarmide keelustamiseks Eestis on praeguseks alla kirjutanud juba 62 ettevõtet ja vabaühendust.