Kampaania raames korraldab ELS veel erinevaid üritusi ja pakub mitmesuguseid võimalusi loomade päeva tähistamiseks, teatas ELS.

Kampaania „Hea tegu loomadele“ avalöök saab alguse juba 1. oktoobril Tallinnas, Solarise keskuse aatriumis, kus ELS korraldab Eesti esimese taimetoidumessi. Üritus algab kell 12 päeval ja on kõigile tasuta.

4. oktoobril avatakse internetis portaalis Delfi.ee hääletus, kus kõigil on võimalus kuni 18. oktoobrini valida 2011. aasta kõige loomasõbralikum ja loomavaenulikum avalik tegu. Hääletuse tulemused kuulutatakse välja kolmapäeval, 19. oktoobril. Lisaks ootab Delfi 4. oktoobrini loomasõprade lugusid „Anna teada, mida oled teinud loomade heaks“.

Samuti kutsume kõiki külastama 4. oktoobril tegevust alustava uue ja ainulaadse internetiportaali heategukassidele.ee, mis on valminud koostöös loomatoidu maaletooja Royal Caniniga. Läbi portaali on võimalik kirjutada lugu oma loomasõbralikust teost ja juba 23. oktoobril valib Eesti Loomakaitse Selts ja Royal Canin välja 12 parimat lugu, millest pannakse kokku 2012. aasta kalender ning kalendri müügitulu annetatakse ELSile. Lisaks saab uue portaali kaudu teha annetusi ELSile ning osta näiteks hädas olevatele kassidele toitu läbi e-poe.

Samuti võib tähistada Ülemaailmse Loomade Päeva soetades endale voucher 3 - 5. oktoobril läbi Cherry.ee portaali toimuva ELSi heategevuskampaania raames. Loomi saab toetada ostes 2 eurose voucheri. Sellega toetatakse seltsi tegevust ning aidatakse katta hädas olevate loomade toidu-, ravi- ja veterinaarsete menetluste kulutusi.

10. oktoobril käivitub Tallinna Keskkonnaameti ja Eesti Loomakaitse Seltsi koostööna fotokonkurss "Märka looma linnas", millest saavad osa võtta kõik Tallinna üldhariduslike koolide 1 - 12 klasside õpilased. Fotosid ootame 20. novembrini. Rohkem infot www.loomakaitse.ee.

ELS kutsub üles asutusi, ettevõtteid ja eraisikuid Ülemaailmse Loomade Päeva raames oktoobrikuus ka ise erinevaid ettevõtmisi korraldama. Asutuste töötajatel või sõpruskondadel on võimalik koguda rahalisi annetusi, loomadele vajalikke tarbeesemeid, külastada oma kodukohale lähimat loomade varjupaika või tegema mõnel muul viisil head loomadele. Rohkem ideid heateo tegemiseks leiad veebilehelt.

Ülemaailmse Loomade Päev kuulutati esimest korda välja 1931. aastal Itaalias Firenzes loomakaitse-konverentsil. Antud kuupäev valiti tähistama loomakaitsepäeva, et mälestada kõigi elusolendite pühakut Assisi Franciscust, kes suri 04.10.1226 aastal.