Veterinaar- ja toiduameti juhataja Ago Pärtel ütles Kuku raadio "Äratajale" antud intervjuus, et esialgu on tegemist surveavaldusega. Pärtel rääkis, et 2. märtsil saatis Vene pool Euroopa Komisjonile kirja, mille teatas võimalikust keelust. Kirjas viidatakse mitmesugustele puudustele, mis olevat Euroopa loomakasvatuses, näiteks Saksamaal, Hollandis ja Belgias levivale loomade viirusele. Eesti puhul tuuakse välja väidetavad karantiininõuete rikkumised.

Lisaks olla mingi Venemaa labor leidnud Eestist toodud sigadelt salmonelloosi, Eestis pole ükski labor seda leidnud. Venemaa väidab, et 6. märtsini toimunud inspekteerimise ajal on Eestis mitmeid rikkumisi avastatud, samas kiri Euroopa Komisjoni on lähetatud 2. märtsil ja mingeid kokkuvõtteid väidetavast inspekteerimisest pole Eestisse saadetud., lisas Pärtel.

Kas keeld ka tegelikult kehtima hakkab, seda on Pärteli sõnul raske prognoosida, kõik saab selgemaks selle nädala lõpus, siis toimub Euroopa Komisjoni ja Venemaa esindajate kohtumine, kirjas komisjonile viidati, et Vene pool on valmis probleeme sellel kohtumisel arutama. Pärtel ütles veel, et loomulikult on Eesti seakasvatajad mures, samas on asutud uut turgu otsima ja on tehtud ettevalmistusi Ukrainasse minekuks.