Haiglasse pöördunute seas seas oli ligikaudu 150 last, vahendab Raepress ajalehte Pealinn.

281 patsiendi vigastused olid tekitatud pere enda lemmiklooma poolt, 47 juhul olid lapsi rünnanud võõrad loomad väljaspool kodu. 15 last jäid haiglasse statsionaarravile.

Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäe korpuse erakorralise meditsiini keskusesse pöördus möödunud aastal 363 inimest, kelle vigastused oli põhjustanud mõni loom. Neljal inimesel tuli amputeerida kas sõrm või varvas.

Ida-Tallinna keskhaigla traumapunkt teenindas 2007. aastal 241 loomahammustusega patsienti.

Ida-Tallinna erakorralise meditsiini osakonna juhataja Helve Breiberg ütles, et haiglasse sattunud inimese ründajaks on tavaliselt kas kodukoer või -kass. Haavad on tema sõnul tüüpiliselt ülajäsemetel labakäe ja küünarvarre piirkonnas.

Üks sagedasemaid põhjuseid, miks kodukoer inimest ründab, on koerte koolitaja Sirje Vetsi sõnul vale kasvatus. „Koer käitub karja reeglite järgi, mis tähendab, et koer ei tohi pidada ennast kodus karja juhiks,“ seletas Vets.

Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liige Helen Roosimägi ütles, et kui koer ründab tänaval inimest, ei tasu selles süüdistada looma. „Looma taga tuleks alati näha omanikku, kes ei ole olnud suuteline või pole tahtnud koolitada oma koerast kaaslinlastele ohutut ja sõbralikku looma.“